avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajatorul refuza sa ma plateasca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajatorul refuza sa ma plateasca

Buna ziua,

Mi-am dat demisia de la o companie si pe 17 iunie a fost ultima zi de preaviz. Salariul lunar de pe 5 iunie l-am luat, insa angajatorul refuza sa imi plateasca diferenta de zile lucrate (de pe 5 iun. pana pe 17 iun.) + zilele de concediu ramase.
Ce pot sa fac ?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:24, 4 Iulie 2012
solicitati in scris o data, apoi actiune in instanta drepturi alariale neachitate
Aveti la dispozitie doua posibilitati, care se pot exercita concomitent : sesizarea ITM-ului si/sau actiunea in instanta...

Problema este ca ITM-ul poate constata neplata salariului , dar nu-l poate obliga pe angajator sa vi-l plateasca .... in urma actiunii de control , ITM-ul poate doar sa-l sanctioneze contraventional pe angajator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajat care nu isi primeste banii dupa demisie bogha13 bogha13 Buna ziua. Cum procedez in cazul in care mi-am dat demisia de la un patron ( nu a vrut sa imi semneze demisia la zi ) am stat in preaviz si mai trebuie sa mai ... (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz Madalin196 Madalin196 Buna ziua, am si eu o problema nu mi-am primit salariul de 3 luni si vreau sa imi bag demisia dar juristul firmei nu ne lasa doar cu preaviz de 15 zile are ... (vezi toată discuția)