avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 155 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie Crestere Copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie Crestere Copil

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns:

Am nascut in luna IANUARIE 2012, si in martie am depus actele pentru indemnizatie de crestere copil (n-am primit nici un raspuns inca).
Am un contract de colaborare cu o societate de asigurari la care am inregistrat venituri supuse impozitatii (comision) in perioada ianuarie - iunie 2012, PENTRU CA NU AM STIUT CA N-AM VOIE SA REALIZEZ VENITUIRI.

Ce trebIe sa fac sa-mi se acorde indemnizatia???

Mentionez ca incepand cu luna iulie 2012 am intrerupt colaborarea cu societatea de asigurari.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Iulie 2012
INDEMNIZATIECC, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:50, 4 Iulie 2012
Trebuie sa inplinitit stadiul de cotizare de 12 luni, adica 12 luni inainte sa depuneti cererea de primire a indemnizatiei de crestere a copilului sa fi realizat venituri impozabile. Dvs spuneti cererea ati depus-o in martie, iar colaborarea cu respectiva firma a inceput in ianurie.
Am fost angajata mai multi ani inaite de nastere si am mai mult de 12 luni de cotizare INAINTE DE NASTERE.

Problema este ca sunt si agent de asigurari si am incasat venituri din comisioane DUPA NASTERE.

VREAU SA STIU DACA AM DREPTUL LA INDEMNIZATIE DACA INCASEZ SI ALTE VENITURI IN ACELAS TIMP
1. - Asteptati mai intai sa primiti decizia de la Agentia Judeteana pentru Plati si Insertie Sociala (AJPIS) si sa vedeti daca vi s-a aprobat sau nu indemnizatia pentru CCC.
- Luati legatura cu AJPIS si intrebati ce se intampla cu dosarul dvs. de nu ati primit nici un raspuns pana acum.

2. Pe timpul cat primiti indemnizatie pentru CCC nu aveti voie sa aveti venituri din acelea care sunt luate in calculul indemnizatiei pentru CCC (venitul din activitatea de agent de asigurari face parte din acestea).

3. - Daca vi se respinge acordarea indemnizatiei pentru CCC pe acea perioada in care ati incasat venituri din asigurari trebuie sa demonstarti ca acele venituri se refera la perioada anterioara nasterii copilului.
- Pentru aceasta trebuie sa luati legatura cu AJPIS/.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trebuie sa restitui indemnizatia crestere copil fiindca aveam contract de mandat cu o firma de asigurari alina_mirela00 alina_mirela00 buna ziua. am nevoie de niste indrumari si sfaturi va rog. in august 2010 am nascut un baietel , iar din octombrie 2010 -august 2012 am beneficiat de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de crestere copil evacska87 evacska87 Buna ziua. Am o intrebare va rog sa ma ajutati cu un raspuns. De la data 18.04.2011 sunt angajata la o banca, dar cu contract de munca temporara. Sunt ... (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie concediu crestere copil pentru doua job-uri andyc25 andyc25 Buna ziua, As vrea sa-mi raspundeti la o nelamurire pe care o am in legatura cu calculul CIC si anume: 1. Realizez venituri de la doua locuri de munca, ... (vezi toată discuția)