avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 242 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie

Buna ziua, ma confrunt si eu cu o problema in ceea ce priveste plecarea de la locul de munca prin demisie. Acum ma aflu in concediu si dupa sustinerea unui interviu am fost acceptat la un alt loc de munca si ca urmare m-am dus sa imi depun demisia la actualul job dar am fost primit cu refuz pentru ca ma aflu in concediu si ca atare mi s-a spus sa-mi depun demisia cand ma intorc. Intrebarea mea este daca e corect acest lucru si care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmez pentru a finaliza relatia mea cu actualul job in conditii normale.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:28, 4 Iulie 2012
Nu exista nicio prevedere legala care sa va interzica sa va depuneti demisia in timpul concediului de odihna ... problema care se pune este de cand incepe sa-si faca efectele depunerea cererii de demisie ....
Cererea de demisie se poate depune oricand doriti la secretariatul unitatii, cereti numar de inregistrare si studati ce aveti stipulat in CIM , in cazul demisiei.
Vezi Legea 53/ 2003 cu modificarile si completarile ulteriaore art 81.
Imi puteti spune va rog care sunt consecintele in cazul in care nu respect perioada de preaviz?
Nerespectarea termenului de preaviz poate duce la sanctionarea disciplinara a dvs, inclusiv cu desfacerea disciplinara a c.i.m.
Buna ziua! As doriun sfat de la dumneavoastra,cum sa procedez in cazul in care nu mai vreau sa merg la munca datorita neitelegerilor intervenite intre mine si patron,trebuie sa-mi fac cerere de demisie cu lichidare la zi?mai am de luat salariul pe mai si pe iunie iar ei nu vor sa-mi dea decit pe mai.La ce riscuri ma supun dak i-mi insusesc singur banii din incasari?
Ultima modificare: Miercuri, 4 Iulie 2012
mk27, utilizator

Alte discuții în legătură

Perioada de preaviz cristina1610 cristina1610 buna seara, ma adresez celor care se pricep la codul muncii...pe data de 18.11.11 mi am dat demisia...din cauza unor situatii tensionate, am refuzat sa ma ... (vezi toată discuția)
Demisie neacceptata cu preaviz 21august 21august Angajatorul vrea sa imi aprobe cererea de demisie doar daca e la zi, fara preaviz pt ca nu vrea sa ma plateasca in preaviz. Daca nu sunt de acord cu demisia ... (vezi toată discuția)
Demisie SimonaC25 SimonaC25 Buna ziua! As dori sa plec de la jobul care il am momentan.. Am inteles ca se poate prin demisie sau printr-o cerere , unde ambele parti sunt de acord. Atunci ... (vezi toată discuția)