avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 241 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Conflict pe strada!
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Conflict pe strada!

Buna ziua. Va rog sa-mi dati cateva sfaturi.
Astazi mergeam linistit pe strada cu prietena cand trec 2 pusti pe langa mine iar cel mai mare (in jur de 15 ani) ma injura. I-am atras atentia sa vb frumos si el a sarit la mine cum ca cica`s smecher si ce vreau, apoi m-ia pus mana in gat si m-a impins.
Eu l-am lovit usor, cu pumnul deschis, ca sa-l sperii, iar el s-a dezechilibrat si a cazut cu capul de pamant si s-a julit putin in frunte.
Eu am plecat mai departe, un tip l-a ajutat sa se ridice nu m-am mai intors.
Dupa prima strada, era o masina de politie .. am luat-o pe acolo. Tot pe acolo m-am intalnit cu mama lu ala, ea fiind anuntata de cel mai mic care era cu pustiulica ala.
Am fost la masina de politie, ni s-au luat datele. Politistii mi-au tinut ascunsa identitatea. Au mai venit cativa rromi si faceau panarama, eu stateam cuminte in timp ce ei se dezlantuiau pe acolo.

Unul din rromi s-a dus sa-l caute pe pusti, insa s-a intors fara el.

Ei au zis ca vor sa faca plangere, ca merg la medicul legist si toate alea.

Politistii m-au luat in masina si au zis de fata cu rromii ca ma duc la sectie, insa mi-au dat drumu pe o strada mai putin populata,

Rromii nu`mi cunosc identitatea, nici macar nu stiu ca sunt din oras, ei cred ca sunt din provincie.

Totusi, ce pot pati in cazul in care ei merg la medicul legist si apoi fac plangere impotriva mea?
Va rog sa ma ajutati, nu mai pot ... nu am mai fost implicat in astfel de treburi.

Repet, tipul care m-a povocat avea 15 ani, eu am 20 ...

Astept raspuns, va multumesc!
Dacă parinţii vor depune plângere , fapta dvs. urmează a fi cercetată .Din câte prevăd, vor merge la medicul legist pentru a obţine certificat medico-legal, însă, dacă spuneţi că este o simplă julitură ( escoriaţie), nu poate primi multe zile de îngrijiri medicale, astfel că fapta dvs. va avea o încadrare uşoară, fie loviri şi alte violenţe, fie vătămare corporală.
Presupun că mărturia prietenei dvs. va conta, iar aceasta poate declara cum s-a ajuns la violenţe şi se va reţine faptul că aţi fost provocat, ca circumstanţă atenuantă.
Cel mai probabil veţi scăpa cu o amendă administrativă, însă, să vă aşteptaţi ca părinţii puştiului să ceară daune , chiar şi la instanţa civilă, dacă nu se va ajunge la judecată penală.
ce sanse ar fi sa mi se faca dosar penal? de asta ma tem cel mai mult.
pe prietena mea nu am implicat-o, am trimis-o acasa imediat dupa conflict.
ce risc in caz de loviri, in caz de alte violente sau in caz de vatamare corporala?
amenda in jur de cat va fi?
cam la ce suma sa ma astept de la parintii lui pentru daune?
dupa cat timp ... cate zile ... nu`mi va mai putea face nimic si pot sta linistit?

va rooog sa raspundeti la aceste intrebari :( sunt terminat psihic, azi am avut si bacul, mai am si vineri dar nu cred ca o sa ma prezint ca nu vreau s-o dau in bara.
daca imi face dosar penal, mi-a distrus viata :(
OK, dar veţi avea nevoie de martori , cum veţi putea proba faptul că puştiul v-a înjurat şi v-a atacat primul? Prietena dvs. poate avea , de asemenea, identitatea protejată. Pentru că , dacă părinţii depun plângere, şi cel mai sigur o vor face, va trebui să vă apăraţi.
Dacă se va ajunge la urmărire penală, pot fi reţinute ca circumstanţe atenuante : lipsa antecedentelor penale, regretarea faptei, cooperarea cu organele judiciare, circumstanţe ce privesc persoana dvs. - buna comportare la scoală , în societate şi în familie, etc, etc.
Dacă nu se va începe urmărirea penală , iar procurorul vă va aplica amendă administrativă, aceasta poate varia între a 10 lei şi 1.000 lei, conform art. 91 cod penal.
Dacă totuşi veţi fi urmărit penal, infracţiunea de loviri şi alte violenţe se pedepseşte cu ănchisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă , ori, cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau amendă, dacă nr. zilelor de îngrijiri medicale va fi de cel mult 20 de zile.
Vătămarea corporală se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani , iar această încadrare juridică se face atunci când nr. zilelor de îngrijiri medicale va fi de cel mult 60.
Personal, nu cred că vor fi atâtea zile de îngrijiri.
Nu am idee ce daune vor pretinde, însă, în orice caz, nu se acordă decât sume rezonabile şi nu sume exorbitante.
Eu zic să staţi liniştit, să vă prezentaţi la bac, nu este un capăt de ţară, i se poate întâmpla oricui aşa ceva. La momentul la care veţi primi citaţie să vă prezentaţi pentru declaraţii, dacă nu vă permiteţi avocat, solicitaţi să vi se acorde apărător din oficiu.
Termenul pentru depunerea plângerii este de 2 luni de la comiterea faptei,conform legii, sau, de la data la care persoana îndreptăţită a reclama ( părinţii puştiului, în speţă), au ştiut cine este făptuitorul .
Prezentaţi-vă la examen neapărat, nu vă lăsaţi copleşit de acest eveniment neplăcut. Oricum, va dura ceva timp până se demarează vreo procedură.
abia l-am lovit.
intradevar, avea o lovitura la cap dar de la cazatura, nu de la lovitura mea si cred ca era mai mult o julitura!
Ma scuzati de dublu post dar vreau sa mai intreb ceva.
Sa zicem ca azi cucoana depune plangerea, eu peste cat timp voi fi chemat la politie si cum voi fi chemat? voi primi ceva acasa?
Astept raspuns!

Alte discuții în legătură

Ajutor beni22 beni22 mergeam pe strada cu prietenul meu, cand la un momendat o masina, in care se aflau 3 baieti a claxonat dupa noi si tipau pe fereastra masinii. Eu cu prietenul ... (vezi toată discuția)
Ce putem face in acest caz? dianaenache87 dianaenache87 Buan dimineata!Am si eu o problema delicata!!Sotul meu impreuna cu un prieten au fost luati de politia comunitara...La sectia de politie au fost arestati cu ... (vezi toată discuția)