avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariu dupa revenirea din CIC
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariu dupa revenirea din CIC

Buna seara,
Am revenit la serviciu acum doua zile din CIC, iar angajatorul mi-a dat sa semnez actul aditional la contractul de munca, insa se pare ca voi primi acelasi salariu pe care l-am avut inainte de concediu, desi celelalte colege angajate pe acelasi post au un salariu mai mare.
Nu ar fi fost normal sa beneficiez si eu de toate modificarile survenite la salariu, chiar daca in aceasta perioada am fost in concediu? Este legal ceea ce a afacut angajatorul? Exista vreo lege care sa specifice ca angajatelor revenite din CIC nu li se aplica modificarile de salariu intervenite in toata aceasta perioada?
Multumesc si astept un raspuns cat mai repede, daca ma poate ajuta cineva cu un raspuns in acest sens.
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 00:46, 5 Iulie 2012

Prevederile art.10 alin.7 din Legea nr.202/2002:
La incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei.

Daca aveti in CCM sau regulamentul intern prevederi referitoare la actualizarea salariului dupa revenirea din CCC, atunci ar fi normal sa beneficiati de acelasi salariu ca si angajatii care ocupa posturi similare.
In ce domeniu lucrati ,privat sau bugetar?Daca este privat,in absenta unei reglementari in acest sens intr-un ccm aplicabil unitatii sau regulament intern,singura obligatie este sa va aduca eventual salariul la nivelul minim brut/tara garantat in plata la data revenirii in activitate,daca acesta se situeaza sub acest nivel.
Daca lucrati la stat,bugetar,atunci se aplica prevederea din Legea salarizarii 284/2010:

Art. 16. -(1) Personalul care s-a aflat in concediu platit pentru cresterea si ingrijirea copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 7 ani, in cazul copilului cu handicap, precum si personalul ale carui raporturi de munca sau raporturi de serviciu au fost suspendate din alte cauze, potrivit legii, la reluarea activitatii, isi pastreaza gradul sau treapta profesionala in care a fost incadrat anterior suspendarii si beneficiaza de salariul de baza aferent gradului sau treptei profesionale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrerupere cic gmikiro gmikiro In caz de intrerupere CIC, salariatul se reintegreaza cu aceeasi functie si salariu? sau poate avea o suprriza neplacuta cu privire si la fc si la salariu? (vezi toată discuția)
Calculare salariu la revenire din concediul de crestere a copilului iuliana_rosca iuliana_rosca Buna ziua Va rog sa/mi spuneti cum se face recalcularea salariului la intoarcerea din concediul de crestere a copilului pina la doi ani. La serviciul ... (vezi toată discuția)
Salariul dupa revenirea din cic akinom0440 akinom0440 Buna ziua, m-am intors de doua luni si jumatate la serviciu dupa CIC si mi s-a spus ca voi avea inca 6 luni salariul neschimbat (adica cel de acum 2 ani ... (vezi toată discuția)