avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 274 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... retinere salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

retinere salariu

buna ziua,
unui angajat i s-a emis o hotarare judecatoreasca care stabileste infiintarea unei popriri pe salariu. stiu ca maximul sumei lunare de oprit nu trebuie sa depaseasca 30% din salariu sau 50% in cazul in care angajatul mai are si alte retineri. intrebarea este daca exista o reglementare care prevede cat trebuie sa fie minimul sumei de oprit lunar?

multumesc.
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 08:45, 5 Iulie 2012
Nu exista nici o limita minima stabilita in legislatie.
De regula suma exacta de retinut se stabileste in hot. jud. sau in titlul executoriu, si este exact maximul din lege.

Daca ne explicati problema concret si intrebarea exacta, poate va putem ajuta si cu alte detalii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retinere salariu floringherasim floringherasim Buna ziua, ma confrunt cu urmatoarea problema: am fost angajat in perioada septembrie 2010-octombrie 2010 ca reprezentant vanzari la o societate. In primul ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu laur7901 laur7901 Buna ziua - in calitate de girant pentru un debit, s-a emis hotararea judecatoreasca de retinere din salariu; - la data de azi aceasta hotarare si titlul ... (vezi toată discuția)
Poprire pe salariu resursesbc resursesbc Angajatorul meu a primit o hotarare judecatoreasca prin care s-a dispus poprirea pe veniturile mele salariale. As vrea sa stiu daca exista posibilitatea sa fiu ... (vezi toată discuția)