avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... AVIZ MEDICAL PENTRU REINCEPEREA ACTIVITATII DUPA CM DE ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

AVIZ MEDICAL PENTRU REINCEPEREA ACTIVITATII DUPA CM DE 4 LUNI

Va multumesc pentru informatia primita si mai am o alta intrebare: la incepera activitatii dupa 4 luni de CM trebuie ca angajatul sa aibe aviz pentru reinceperea activitatii de la medic?Daca da atunci cine trebuie sa avizeze reinceperea activitatii?Medicul de la Medicina Muncii sau medicul de familie?
CM a fost acordat pentru o operatie de varice si a durat 4 luni.
Cel mai recent răspuns: Octavia Turbatu , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 11:48, 8 Iulie 2012
Dupa o durata atat de mare a concediului medical, este corect ca medicul de medicina muncii sa aiba cunostinta de diagnosticul primit de catre lucrator, de recomandarile primite de la medicul specialist, sa avizeze din punct de vedere al medicinei muncii si sa stabileasca daca lucratorul respectiv poate continua activitatea la acelasi loc de munca.
Dupa caz, este nevoie de o reevaluare a fisei de aptitudini a lucratorului de catre medicul de medicina muncii.
va rog , puteti sa imi spuneti care este cadrul legal pentru avizarea din punct de vedere al medicinei muncii si reevaluarea fisei de aptitudin?Va multumesc!
HOTÃRÂRE nr. 355 din 11 aprilie 2007 actualizată
privind supravegherea sănătăţii lucrătorilor



ART. 8
(1) Serviciile medicale profilactice prin care se asigură supravegherea sănătăţii lucrătorilor sunt: examenul medical la angajarea în muncă, de adaptare, periodic, la reluarea activităţii, supraveghere specială şi promovarea sănătăţii la locul de muncă.

ART. 23
Examenul medical la reluarea activităţii se efectuează după o întrerupere a activităţii de minimum 90 de zile, pentru motive medicale, sau de 6 luni, pentru orice alte motive, în termen de 7 zile de la reluarea activităţii,

ART. 24
Efectuarea examenului medical la reluarea activităţii are următoarele scopuri:
a) confirmarea aptitudinii lucrătorului pentru exercitarea profesiei/funcţiei avute anterior sau noii profesii/funcţii la locul de muncă respectiv;
b) stabilirea unor măsuri de adaptare a locului de muncă şi a unor activităţi specifice profesiei sau funcţiei, dacă este cazul;
c) reorientarea spre un alt loc de muncă, care să asigure lucrătorului menţinerea sănătăţii şi a capacităţii sale de muncă.

ART. 25
Medicul de medicina muncii are dreptul de a efectua examenul medical la reluarea activităţii ori de câte ori îl consideră necesar, în funcţie de natura bolii sau a accidentului pentru care lucrătorul a absentat din producţie.
Ultima modificare: Joi, 5 Iulie 2012
inspectorSSM, utilizator
Nu uitati de instruirea suplimentara SSM la reluarea activitatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionar angajat, in concediu medical. status status Un pensionar angajat, care a stat 183 de zile in concediu medical, ce documente trebuie sa aduca la reinceperea activitatii ca agent de paza, ca sa dovedeasca ... (vezi toată discuția)
Control medical - la reluarea activitatii TuRa TuRa Buna ziua! Un angajat a fost in concediu medical 6 luni timp in care a fost operat la plamani. acum doreste sa revina la lucru. Trebuie sa mearga sa faca ... (vezi toată discuția)
Fisa aptitudini daniela-claudia daniela-claudia Va rog sa-mi spuneti daca fisa de aptitudini este obligatorie, cand se elibereaza si daca trebuie sa fie pastrata la dosarul personal sau in alta parte. (vezi toată discuția)