avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Durata concediu de odihna, afectata de concediul ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Durata concediu de odihna, afectata de concediul medical?

Buna ziua. In urma cu cateva zile am avut anumite neintelegeri la serviciu, neintelegeri datorate de durata concediului de odihna. Mai precis, daca durata acestuia este afectata de un concediu medical. Prevederile codului muncii sunt destul de ambigue: ... se acorda proportional cu activitatea prestata intr-un an calendaristic. Aici parerile sunt impartite: de la a nu lua in calcul deloc CM si de a beneficia de intregul CO, fie de a lua intregul CM (zile) si sa afecteze durata CO.
Cel mai recent răspuns: Mickey13 , utilizator 12:58, 6 Iulie 2012
Pe perioada concediului medical se suspenda prestarea muncii si plata drepturilor salariale. Pe perioada concediului medical , beneficiati de indemnizatie calculata in baza OUG 158 DIN 2005. Deci, concediul de odihna se acorda numai pentru timpul efectiv lucrat in cursul anului calendaristic
Potrivit art. 145 alin. (2) din Codul muncii republicat, durata efectiva a concediului de odihna anual se stabileste prin contractul individual de munca cu respectarea legii si a contractelor colective aplicabile, si se acorda proportional cu activitatea prestata intr-un an calendaristic.

Aceasta prevederie legala nu mai este aplicabila, in ceea ce priveste concediul medical, dupa ce Curtea Europeana de Justitie, printr-o hotarare preliminara pronuntata la data de 20 ianuarie 2009, a dat o interpretare dispozitiilor art. 7 din Directiva 2003/88.

In acest sens, pentru a beneficia de prevederile acestei hotarari va trebui sa actionati in instanta pe angajator ... mai multe detalii gasiti aici:
[ link extern ]
Va multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul de odihna ciuspirel ciuspirel va rog daca ma puteti ajuta pentru rezolvarea unei probleme!un angajat are concediu medical 120 de zile,pentru stabilirea concediului de odihna sa ia in calcul ... (vezi toată discuția)
Concediul medical afecteaza concediul de odihna? vux vux Avand in vedere prevederile art. 145 (2) ale Codului Muncii, conform carora concediul de odihna anual se acorda proportional cu activitatea prestata intr-un an ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna afectat de concediu medical cucubau1982 cucubau1982 Buna ziua, Ma puteti va rog ajuta cu un raspuns? Intrebarea mea este: daca angajatul beneficiaza de concediu de boala, se diminueaza numarul zilelor de ... (vezi toată discuția)