avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 344 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediul medical afecteaza concediul de odihna?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediul medical afecteaza concediul de odihna?

Avand in vedere prevederile art. 145 (2) ale Codului Muncii, conform carora concediul de odihna anual se acorda proportional cu activitatea prestata intr-un an calendaristic, nelamurirea mea este urmatoarea:

Concediul medical diminueaza sau nu durata concediului de odihna de care beneficiaza un salariat conform contractului colectiv de munca?
Ce alte prevederi legale se pot invoca in aceasta problema?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:48, 29 Aprilie 2013
Potrivit art. 145 alin. (2) din Codul muncii republicat, durata efectiva a concediului de odihna anual se stabileste prin contractul individual de munca cu respectarea legii si a contractelor colective aplicabile, si se acorda proportional cu activitatea prestata intr-un an calendaristic.

Aceasta dispozitie legala nu mai este aplicabila, in ceea ce priveste concediul medical, dupa ce Curtea Europeana de Justitie, printr-o hotarare preliminara pronuntata la data de 20 ianuarie 2009, a dat o interpretare a dispozitiilor art. 7 din Directiva 2003/88.

Pentru a beneficia de avantajele acestei hotarari va trebui sa actionati in judecata pe angajator.

Nici Directiva si nici hotararea nu stabileste durata concediului medical care nu afecteaza CO.

Detalii gasiti si aici
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical irayysa irayysa Buna ziua ! Am si eu rugamintea sa-mi spuneti daca concediul medical diminueaza concediul de odihna... multumesc (vezi toată discuția)
Concediu de odihna afectat de concediu medical cucubau1982 cucubau1982 Buna ziua, Ma puteti va rog ajuta cu un raspuns? Intrebarea mea este: daca angajatul beneficiaza de concediu de boala, se diminueaza numarul zilelor de ... (vezi toată discuția)
Concediul medical, respectiv de maternitate diminueaza concediu de odihna? atviorica atviorica imi spuneti va rog daca concediul medical, respectiv de maternitate diminueaza concediu de odihna? multumesc (vezi toată discuția)