avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Clarificari decontare facturi
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Clarificari decontare facturi

Buna ziua,

Ma confrunt cu urmatoarea situatie pe care, personal, nu stiu cum sa o rezolv si solicit, daca se poate, ajutor de specialitate.

Furnizorul emite factura pentru marfa fabricata de el.
Beneficiarul nu poate ridica marfa si o lasa in custodie la Furnizor
Marfa este livrata ulterior Beneficiarului, insa, factura transmisa impreuna cu toate documentele apartinatoare nu este inregistrata in contabilitatea Beneficiarului, (fapt adus la cunostinta Furnizorului dupa mai multe luni - returnand factura si actele apartinatoare la Furnizor-, motiv pentru care, Beneficiarul nici nu o poate achita).
Factura in discutie este insa cuprinsa in contabilitatea Furnizorului, pentru care acesta a platit TVA-ul corespunzator deja, in luna in care a fost introdusa factura in contabilitatea sa.
In concluzie, va rog sa-mi comunicati o solutie pentru ca Furnizorul sa-si poate recupera banii pentru marfa livrate si facturata cu multe luni in urma.

Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 22:31, 7 Iulie 2012
Beneficiarul nu a semnat nicaieri pentru primirea facturilor? Dar pentru primirea marfii a semnat vreun document? Reexpediati facturile si documentele la adresa beneficiarului, cu confirmare de primire si cu adresa insotitoare, in care aratati ca este inadmisibil sa returneze factura dupa cateva luni.Pastrati cu atentie confirmarea de primire.
In numele cui scrieti, al furnizorului sau al beneficiarului? Pentru ca sunt mai multe aspecte care trebuie clarificate.
Al Furnizorului si doresc sa-mi pastrez clientul. Nu as dori sa ajung la litigiu pentru ca mai am contracte in derulare cu el. De asemenea, este dornic sa-mi platesca pentru marfa livrata insa nu gasesc solutia corecta si legala in acest caz.
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Iulie 2012
felicia_margareta, utilizator
Sper ca ati avut inspiratia sa pastrati plicul corespondentei sosite de la beneficiar, prin care v-a fost returnata factura. Daca sunteti platitor de TVA ati declarat aceasta factura si in 394. Curand se va trezi cu un control, pentru ca la controlul incrucisat, beneficiarul va apare cu factura nedeclarata.

Procedati cum v-a sfatuit mai sus colegul meu. Transmiteti factura originala prin intermediul unui cabinet de avocatura, apoi notificati sa vi se efectueze plata. Daca nu rezolvati, actionati in instanta. Pentru marfa care a ridicat-o ulterior, ati intocmit aviz de insotire al acesteia?
Proces verbal de custodie si de scoatere din custodie?

Ati editat ulterior :)

Sa primeasca factura si sa faca urgent corectie la declaratia 394 pentru luna cand trebuia inregistrata. In decontul de TVA o va trece la regularizari, in luna in care o inregistreaza. Din Rd. 27.1 al deconntului de TVA o scoate deasemenea., pentru ca acolo se trec doar facturile de cumparare cu TVA din luna. O scoate si din 394, din luna cand o inregistreaza..
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Iulie 2012
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgent va rog, d 394 rodia rodia Buna ziua, Am facturi de la un furnizor emise si cu tva (servicii impozabile) si facturi cu cota 0 la tva (servicii pt.export, operatiune scutita). Pe ... (vezi toată discuția)
Primire marfa in custodie si facturare(obligatii legale si fiscale) giuseppe07 giuseppe07 In cazul unui magazin(constructii) se doreste ca marfa primita de la furnizor sa nu mai fie facturata la momentul primii .(probleme de cash , ... (vezi toată discuția)
Urgent- retur marfa louisa louisa Va solicit ajutorul intr-o problema delicata. Intr-un proces privind un debit existent debitorul afirma in instanta ca marfa ce i-a fost livrata a fost ... (vezi toată discuția)