buna ziua. va rog sa ma ajutati sa inteleg la ce bunuri trebuie sa fac partaj in cazul meu.
am terminat divortul in 18.06.2012 .diinainte de casatorie fostul sot a avut un ap 2 camere si eu o casa la curte dobandita impreuna cu mama mea( eu 1/2 mama 1/2)mama a decedat am facut succesiune cu fratii mei si am mai primi o parte din teren .deci eu aveam 2 camere paianta si 152 mp teren.
in 2009 eu si sotul am luat credit de nevoi personale si am construit o casa in locul celei vechi.problema este ca eu i-am facut procura sa scoata toate actele autorizatiile pentru casa si el in loc sa faca actele corect a fost la notar si a declarat ca in 2005 a demolat si construit o casa proprietatea lui si a mea .
in realitate toate actele dovedesc ca am inceput constructia la casa in 2009 , am acte de cumparare materiale , un contract de constructie pt casa, pe care societatea respectiva nu l-a inregistrat in contab.)el in 2005 nu era proprietar asa cum declara .ambii avem credite de nevoi pers. din cauza ca actele nu sunt bune nu pot vine sa il despagubesc .
ce pot fac in situatia asta si cat ar fi taxa de timbru pt partaj.
actele nu mai pot fi refacute nu imi da nimeni acum autorizatie de constructie , si nici celelate autorizatii mediu , urbanism si ce mai era nevoie pt constructie dupa ce el a facut declaratie notariala si mai ales ca e casa deja construita .creditul de nevoie personale nu atesta ca a folosit banii strict pt casa asa cum nici creditul meu de nevoie personale nu pot dovedi ca l-am folosit doar pt casa . vreau sa il despagubesc ca asa este corect nu vreau sa piarda banii investiti problema e ca el face scandal ca nu vand casa cand problema majora e ca a facut el actele in asa fel sa nu pot vinde si acum nu intelege ca toti refuza sa cumpere casa pt ca nu avem autorizatie . asigurarile nu au vrut sa despagubeasca o dauna la casa pt ca nu avem autorizatiile cerute pentru constructie . credeti-ma ca nu e rea vointa ci doar incerc sa gasesc solutii .el nu vrea sa ceara partaj , costa si nici eu nu am bani acum pt partaj.
nu pot doar sa il despagubesc cu banii investiti , creditul de nevoie personale ? si dobanzile aferente creditului. nu trebuie sa dovedeasca ca in 2005 asa cum declara el avea si bani sa construiasca aceasta casa ? multumesc
Pai, ar vrea ?
Ar fi necesar sa mergeti la un avocat sa va vada actele, daca va intelegeti in vreun fel cu fostul, poate semnati o intelegere privind pretentiile la casa.
Totusi, mai devreme sau mai tarziu, trebuie sa rezolvati in vreun fel si cu actele casei.
Acte proprietate
tinaa
buna ziua .
va rog frumos sa imi spuneti daca se poate obtine act de proprietate in instanta pentru o casa construita in 2009 fara autorizatie de constructie ... (vezi toată discuția)
Act proprietate casa
tinaa
buna ziua.
va rog sa imi spuneti daca pot obtine accesiune imobiliara in instanta in cazul in care am construit o casa pe terenul meu cu materialele mele ... (vezi toată discuția)
Drept de superficie
tinaa
buna ziua. va rog sa imi spuneti daca se poate obtine un drept de superficie asupra unui bun , o casa construita in 2009. situatia este urmatoarea: am o cerere ... (vezi toată discuția)