avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 183 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Probleme angajator fisa fiscala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Probleme angajator fisa fiscala

Buna ziua! Am fost angajat in cadrul unei firme de paza si protectie din data de 05.05.2011 - 08.03.2012 . Fisa fiscala nu am primit-o,asa ca am cerut-o de la ANAF. Dupa aproximativ doua saptamani am primit duplicatul fisei fiscale,dar exista o problema mare... Pe anul 2011 doar pe luni 3 scrie ca am luat salar si anume : Mai , Iunie si Noiembrie. Cum se poate asa ceva? Am lucrat fara concediu din Mai pana in Decembrie.De ce nu apar si restul lunilor pe fisa fiscala? Ma gandesc ca angajatorul a facut unele aranjamente sa nu plateasca CAS si impozit de pe urma mea.In fisa fiscala apar salarii de 450-550 de ron pe cand eu luam in mana 850-1000 de lei (pot demonstra cu extrasele de cont din banca) pentru ca aveam card de salariu.Unde ii pot reclama?Ii pot da in judecata?Multumesc anticipat!
Si oricum,au declarat sume inexistente,mai bine zis foarte mici,nu cele reale,cum a zis si domnul de mai sus,nu este uz de fals si fals in declaratii oficiale?
Posibil sa existe fapte de natura penala , insa trebuie vazute si actele care au stat la baza intocmirii acelor declaratii fiscale .. de aceea, am precizat mai sus ca ITM-ul are posibilitatea sa verifice statele de plata pentru perioadele respective .. intr-adevar, in cazul CFP-ului trebuie sa existe o solicitare din partea dvs , angajatorul nu poate face asa ceva unilateral.
Mai mult ca sigur exista fapte de natura penala , nu de alta , dar exista sume nedeclarate pe 7 luni de zile , care nu sunt sume mici,nu sa platit impozit pe acele sume,etc. Deci NU este OK treaba. Am facut reclamatie la Garda Financiara Mures si la Garda Financiara Bucuresti (la corpul general),acu astept raspuns. Azi trimiti firmei o scrisoare prin care cer explicatii + fisa fiscala stampilata de ei cu termen de raspuns in 15 zile lucratoare - la sfatul unui avocat,cu confirmare de primire sa am dovada ca au primit scrisoarea,chiar daca nu primesc raspuns). In mod sigur ii voi da in judecata,pentru ca asa ceva nu se face,si nu este doar cazul meu,in Mures are in jur de 21-25 de angajati + in fiecare oras inca 15-20 de angajati...va dati seama despre ce sume discutam.
Ideea este ca,eu vroiam sa imi iau un credit de nevoi personale si de aceea aveam nevoie de fisa fiscala pe anul 2011,speram sa o primesc dar nicio sansa,a trebuit sa cer un duplicat de la ANAF Prahova. Deci pe mine treaba asta ma impedica sa imi pot lua un credit. In plus cine stie daca a platit CAS si impozitul pe restul lunilor,in mod clar nu! M-am gandit sa o dau in judecata sa mi se completeze si restul lunilor pe fisa fiscala,eventual sa ii cer si niste bani pentru dauna morala,aveam nevoie neaparata de acei bani. Ce parere aveti?Ce sanse de castig as avea?
Da, aveti posibilitatea de a actiona in instanta pe acel angajator ... cred ca actiunea dvs poate avea mai multe capete de cerere ...actiunea o veti depune la Tribunalul in raza caruia aveti domiciliui sau locul de munca si este scutita de plata taxelor judiciare.

Alte discuții în legătură

Obtinere fisa fiscala tincaflaviusms tincaflaviusms Buna ziua! Am fost angajat din data de 05.05.2011 pana in data de 27.02.2012 la o firma de paza si protectie cu sediul in Bucuresti dar are punct de lucru in ... (vezi toată discuția)
Sesizare facuta la itm. ce parere aveti de raspuns? mie mi se pare bataie de joc. va rog dati-mi un sfat. mihaela_d_a mihaela_d_a Sunt angajata in cadrul unei societatii din februarie 2006, in ianuarie 2010 am aflat ca sunt insarcinata, ca sa beneficiez de concediul pentru cresterea ... (vezi toată discuția)
Neplata retineri angajat albnegru albnegru Buna ziua. Sunt angajat de putina vreme (aproximativ 4 luni) in cadrul unei companii. De la inceputul acestui an, plata salariilor se face cu intarziere ... (vezi toată discuția)