avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cresterea pasarilor care deranjeaza vecinii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cresterea pasarilor care deranjeaza vecinii

Buna ziua,
Apelez la serviciile dvs. sperand sa gasesc raspuns.
Ne-am mutat de curand intr-o comuna apropiata de oras dupa ce am construit casa.La limita dintre proprietati,in prelungirea curtii mele vecinul creste bibilici care fac un zgomot ce se face auzit chiar si cu ferestrele inchise.De curand a cumparat terenul liber alaturat terenului meu si le da drumul pasarilor de dimineata uneori si de la ora 6,00 si le inchide la ora 22,00.La inceput, a spus ca nu va mai creste bibilici fiindca stie ca fac galagie, dar din contra, desi l-am rugat de mai multe ori sa le tina inchise la el in curte continua aceasta situatie.
Legal, pot eu sa-l oblig sa-mi respecte linistea? Mentionez ca nu are cotetele zidite, intre proprietatile noastre fiind un gard din sarma.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: simonavirlan , utilizator 02:28, 1 Septembrie 2012

2-Daca detineti dovezi temeinice care sa va sustina si sa probeze afirmatiile,aveti dreptul sa sesizati oficial politia responsabila,care ,daca confirma plangerea,poate dispune sanctiuni in temeiul L nr 61/1991 republicata
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Iulie 2012
elga50, moderator
Va multumesc pentru raspuns.Imi va fi de mare ajutor pentru ca situatia este insuportabila si am decis sa actionez astfel, deoarece pe cale amiabila nu s-a putut.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Distanta dintre anexele vecinului si gardul meu manditagheorghe manditagheorghe vecinul meu are anexele la o distanta deun metru fata de gardul meu.deasemenea are trei ferestre care dau la mine in curte .are voie cu ferestre spre ... (vezi toată discuția)
Legea 61/1991 (r3) din 27/09/1991 republicata la 31/01/2011 pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice. b1o9g8d6an b1o9g8d6an Buna ziua, Am o problema cu un vecin care creste pasari in curte,mai exact gaini si cocosi,pasari care fac o galagie de nedescris incepand cu ora 4 ... (vezi toată discuția)
Tulburarea linistii publice, dreptul la proprietate pe cote parti, norme sanitar veterinare...nici eu nu mai stiu ce.... ennOia ennOia Situatie: trei apartamente proprietate personala a trei familii care impart o proprietatea comună pe cote-părţi, proprietate ce consta in curte, gradina si ... (vezi toată discuția)