sunt politist de frontiera absolvent al unei scoli de profil in luna ianuarie 2012 am sustinut un examen pentru pastrarea locului de munca si pe 05.07.2012 am solicitat sefului ITPF Iasi suspendarea pe o perioada de 2 ani pentru un interes personal legitim si anume reintregirea familiei(sotia lucreaza ca asistenta, in Germania cu permis de munca,are un apartament inchiriat,avem un copil de 3 ani si 9 luni care momentan locuieste cu mine in Romania.Din cele discutate cu seful institutiei am inteles ca nu mi se va aproba raportul dar astept si raspunsul scris.Ce ma sfatuiti sa fac in acest caz?
am primit raspuns scris in sensul ca"in urma analizarii celor solicitate de dvs. in sedinta de conducere a unitatii s-a hotarat ca singurele situatii de suspendare a raporturilor de serviciu ce vor fi aprobate sunt cele pe motive medicale pentru titular/membru de familie".
Nu s-a facut nici o trimitere la vreun act normativ care sa indice obiectiv motivul refuzului.Actele normative ar fi legea 188/1999, legea 360/2002, Omai 298/23.12.2011 privind procedura si cazurile de modificare si/sau suspendare a raporturilor de serviciu ale politistilor.
Potrivit Omai 298/23.12.2011 , art.44 alin.2, raportul de serviciu se poate suspenda la cererea motivata a politistului, pentru un interes personal legitim pe o perioada cuprinsa intre o luna si 3 ani.
In cuprinsul actului nu se da o definitie a ”interesului personal legitim ”, astfel incat nu vad de unde au dedus ca singura situatie este cea a concediului medical.