Sunt o mamica in concediu de crestere copil. In cele 12 luni anterioare nasterii copilului am obtinut atat venituri din salarii cat si din conventie civila. Ma intereseaza daca in baza de calcul a indemnizatiei de la 01.01.2009 sunt luate in considerare si veniturile obtinute prin conventie civila.
Toate veniturile supuse impozitului pe venit.
b) dovada privind veniturile realizate in anul fiscal anterior celui in care s-a nascut copilul si/sau, dupa caz, dovada privind venitul calculat in vederea platii anticipate a impozitului, precum si copia deciziei de impunere, eliberate de autoritatile competente, in cazul persoanelor care realizeaza venituri din activitati independente si/sau din activitati agricole. In situatia in care una dintre aceste dovezi nu poate fi eliberata, persoana indreptatita prezinta o declaratie pe propria raspundere privind realizarea acestor venituri, in conditiile prevazute de Codul penal.
Nu toate veniturile supuse impozitului pe venit se iau in calcul la stabilirea indemnizatiei pentru CIC, c i doar veniturile din salarii, veniturile din activitati independente, veniturile din activitati agricole, asa cum sunt definite de Codul Fiscal.
Veniturile din salarii, din activitati independente si din activitati agricole prevazute la art. 1 alin. (3) din ordonanta de urgenta, denumite in continuare venituri, sunt cele definite la art. 55 alin. (1) si (2), art. 46 alin. (1)-(4) si la art. 71 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare
Potrivit art.46 alin.2 din Codul Fiscal, sunt considerate venituri comerciale (care se iau in considerare la stabilirea indemnizatiei pentru CIC) veniturile din fapte de comert ale contribuabililor, din prestari de servicii, altele decat cele prevazute la alin. (3) al aceluiasi articol, precum si din practicarea unei meserii.
Art. 19 ind.1. - (1) La stabilirea bazei de calcul a indemnizatiei pentru cresterea copilului se iau in considerare toate veniturile realizate de persoana indreptatita, obtinute in conditiile art. 5, precum si veniturile aferente perioadelor asimilate prevazute la art. 4 alin. (7). (Normele metodologice de aplicare a prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 148/2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului).
Stimati,
In sfarsit am aflat de ce nu mi se poate elibera adeverinta de la Parlament. Conventia civila nu este incheiata intre mine si Parlament ci intre mine si domnul deputat in a carui birou parlamentar am fost colaboratoare.
Eu am incheiat colaborarea in momentul in care am intrat in prenatal iar domnul deputat si-a dat demisia din parlament in Octombrie 2008. Prin urmare nu am de unde lua o adeverinta pentru acest venit. Asa ca voi ramane la varianta cu declaratia pe propria raspundere insa nu stiu ce ar trebui sa contina. Ma puteti ajuta cu un model?
Multumesc frumos
Subsemnatul/Subsemnata ……….............……….........., identificat/identificată cu actul de identitate seria ............, nr. ...……........, eliberat de ....…….......…….. la data de .................., CNP……………………………… cu domiciliul în localitatea .................……………., str. .....………………………………........ nr. ........... bl. ........, sc. ........., ap. ........., sectorul/judeţul ............………………., declar pe propria răspundere, cunoscând prevederile art. 292 din Codul Penal cu privire la falsul în declaraţii, ca in perioada ..... am realizat venituri profesionale in suma de .......... in baza contractului de colaborare incheiat cu .....
Catre utilizatorul irinamt: te rog mult sa-mi spui daca declaratia pe proprie raspundere in cazul veniturilor obtinute pe baza de conventie civila a fost luata in considerare si daca aceste venituri au fost luate in calcul. Multumesc.