Am cumparat o casa revendicata, construita in 1936. In perioada cat a fost in proprietatea CAP-ului, s-a mai construit de catre CAP o anexa lipita de casa, facand un perete comun. La revendicare, desi anexa era tot pe terenul confiscat de CAP, al aceluias fost proprietar, la revendicare nu s-a aprobat sa se retrocedeze terenul in totalitate cu anexa construita ulterior. Sa retrocedat casa veche, iar anexa a fost vanduta de primarie cu o bucata din teren. Din cate stiu exista o lege prin care se impune o distanta minima intre doua locuinte invecinate. Exista vreo posibilitate sa chem in judecata pe vecin (proprietrul anexei) sa-i cer sa-si modifice o parte din locuinta si sa nu se mai foloseasca de peretele casei mele, lasand distanta minima intre doua locuinte invecinate? Am vreun castig de cauza? Multumesc!
Distanta dintre imobile este statuata de Codul Civil si este de 9 decimetrii daca peretele nu are geam si de 19 decimetrii daca peretele are geam. Intrebarea care se pune in cazul dumneavoastra este ca daca si vecinul va cere sa nu mai folositi peretele comun ce faceti? Poate este mai bine sa ajungeti la un acord fara judecata.
acest perte comun apartine de la inceput locuintei mele, ulterior a fost construita casa vecina lipita de casa mea. Cu ce drept ar putea cere vecinul sa nu mai folosesc peretele casei care a apartinut din totdeauna casei mele?