avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 298 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Autorizatie libera practica
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Autorizatie libera practica

Buna ziua, am terminat in urma cu 5 ani postliceala de farmacie, dar nu am practicat niciodata. Acum imi caut de lucru, dar am aflat ca trebuie sa ma inscriu in asociatie sa platesc o cotizatie pentru libera practica.Puteti sa imi spuneti ce demersuri trebuie sa fac? Trebuie sa fac practica intr-o farmacie? Imi asigura cineva locul unde sa fac practica odata inscrisa in asociatie, sau trebuie sa gasesc singura o farmacie care sa fie de acord sa ma primeasca? Ce ma sfatuiti sa fac? Sunt o femeie singura cu 2 copii mici de crescut si sunt disperata
Cel mai recent răspuns: valita , utilizator 13:58, 9 Iulie 2012
cel mai sigur intrebati la OAMR, sau intrati pe farmacistul raspunde si acolo postati intrebare la rubrica povestea ta.Succes!
Trebuie sa ajungeti la Ordinul Asistentilor Medicali din judetul dumneavoastra. Fara certificat de membru si avizul de libera practica nu puteti profesa ca asistent de farmacie.

Conform OUG 144/2008

Art. 16
(1) Asistentii medicali generalisti, moasele si asistentii medicali care intrunesc conditiile prevazute la art. 1 exercita profesia pe baza certificatului de membru eliberat de Ordinul Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali, avizat anual. Avizul anual se acorda numai dupa incheierea asigurarii de raspundere civila pentru greseli in activitatea profesionala, valabila pentru anul respectiv. Certificatul de membru este insotit de fisa de evidenta elaborata de Consiliul national al Ordinului Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din Romania.
(2) Certificatul de membru se acorda pe baza urmatoarelor documente:
a) copia legalizata a documentelor de studii care atesta formarea in profesie;
b) declaratie pe propria raspundere privind indeplinirea conditiilor prevazute la art. 14 si 15;
c) certificatul de cazier judiciar;
d) certificatul de sanatate fizica si psihica.

Art. 18
(1) In cazul in care un asistent medical generalist, o moasa sau un asistent medical nu isi exercita profesia o perioada mai mare de 5 ani, Ordinul Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din Romania reatesta, la cerere, competenta profesionala a acestuia, in vederea exercitarii profesiei.
(2) Metodologia de reatestare a competentei profesionale se stabileste de Consiliul national al Ordinului Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din Romania.


Art. 19
(1) Practicarea profesiei de asistent medical generalist, moasa sau asistent medical de catre o persoana care nu are aceasta calitate ori nu indeplineste conditiile prevazute de prezenta ordonanta de urgenta constituie infractiune si se pedepseste conform prevederilor Codului penal.
Ultima modificare: Luni, 9 Iulie 2012
valita, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificatul de libera practica farmacist ely1993x ely1993x Buna seara! am si eu o nelamurire lucrez intr-o farmacie ca asistent de farmacie, de un an fara ca sa mi sa ceara certificatul de libera practica! Intrebarea ... (vezi toată discuția)
Autorizatia de libera practica gabitzapin gabitzapin Am terminat anul acesta postliceala de asistenti de farmacie in Judetul Suceava iar locul de munca l-am gasit in bacau,Autorizatia de libera practica trebuie ... (vezi toată discuția)
Alp xert xert pentru asitent de farmacie trebiue sa ai alp? si de unde se poate lua (vezi toată discuția)