avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ore suplimentare pentru angajatii part time?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ore suplimentare pentru angajatii part time?

Buna ziua! Angajatii part time pot sa faca ore suplimentare?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:29, 9 Iulie 2012
Nu,
Art. 105 din codul muncii republicat
(1) Contractul individual de munca cu timp partial cuprinde, in afara elementelor prevazute la art. 17 alin. (3) , urmatoarele:
a) durata muncii si repartizarea programului de lucru;
b) conditiile in care se poate modifica programul de lucru;
c) interdictia de a efectua ore suplimentare, cu exceptia cazurilor de forta majora sau pentru alte lucrari urgente destinate prevenirii producerii unor accidente ori inlaturarii consecintelor acestora.
(2) In situatia in care intr-un contract individual de munca cu timp partial nu sunt precizate elementele prevazute la alin. (1), contractul se considera a fi incheiat pentru norma intreaga
Persoanele incadrate cu c.i.m. cu timp partial nu pot efectua ore suplimentare ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare minor cim part-time Gepetto25 Gepetto25 Buna ziua! Va rog un sfat, doresc sa angajez un minor de 17 ani cu norma de 4 ore si am urmatoarea nelamurire cu privire la prevederile care trebuie sa le ... (vezi toată discuția)
Cim cu timp partial buiavasi buiavasi buna ziua! as dori sa va intreb daca un angajaat cu cim cu timp partial ( 4 h/zi) poate efectua ore suplimentare va multumesc! (vezi toată discuția)
Schimbarea ordonanței pentru angajații cu normă de lucru part-time Luca Dorin Luca Dorin Bună seara! Nu pot înțelege un anumit lucru. Sunt angajat part-time dar sunt student, deci angajatorul este scutit să plătească în plus statului ... (vezi toată discuția)