avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 316 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... executor si penalitati
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

executor si penalitati

buna ziua. poate cineva sa-mi spuna daca stie cat de mari sunt penalitatile in cazul in care ajung la executor.poate pune penalitati dupa bunul plac ?daca creditul meu este in franci asa va fi preluat de executor?suma datorata este de 60000 lei in franci.la cum creste francul tot platesc si tot mai mult am de platit/va multumesc
Cel mai recent răspuns: marianmarianc , utilizator 23:56, 29 Iulie 2012
Executorul judectoresc are obligatia sa recupereze suma dispusa prin titlul executoriu,astfel ca poate dispune executarea de bunuri/conturi/drepturi salaraiale-prezente si viitoare pana la concurenta debitului
Conform Art. 371 indice 2 din actualu cod de procedura civila:

(1) Pot fi executate silit obligaţiile al căror obiect constă în plata unei sume de bani, predarea unui bun ori a folosinţei acestuia, desfiinţarea unei construcţii, plantaţii ori altei lucrări sau în luarea unei alte măsuri admise de lege.

(2) În cazul în care prin titlul executoriu au fost acordate dobânzi, penalităţi sau alte sume, fără să fi fost stabilit cuantumul acestora, ele vor fi calculate de organul de executare, potrivit legii.

(3) Dacă titlul executoriu conţine suficiente criterii în funcţie de care organul de executare poate actualiza valoarea obligaţiei principale stabilite în bani, indiferent de izvorul ei, se va proceda, la cererea creditorului, şi la actualizarea acestei sume. În cazul în care titlul executoriu nu conţine niciun asemenea criteriu, organul de executare va proceda la actualizare în funcţie de rata inflaţiei, calculată de la data când hotărârea judecătorească a devenit executorie sau, în cazul celorlalte titluri executorii, de la data când creanţa a devenit exigibilă şi până la data plăţii efective a obligaţiei cuprinse în oricare dintre aceste titluri.


Dvs. ar trebui sa stiti care este dovanda penalizatoare in cazul declararii scadentei anticipate a contractului de credit (scrie in contract cuantumul exact). De obicei este intre 25-35%. Cititi contractul si vedeti exact (ideal era sa il citiit inainte sa il semnati dar nu e prea tarziu)
dovanda penalizatoare in cazul declararii scadentei anticipate a contractului de credit. ok asta am inteles,dar intrebarea mea era (poate nu mam exprimat corect si exact)in afara acestei dobanzi care cred eu ca se pune de banca atunci cind se ajunge la asa ceva,executorul poate adauga si alte penalitati.va multumesc
V-am citat articolul din lege aplicabil. Recititi alin.3 al art.371 indice 2.

Alte discuții în legătură

Dobanda legala. paragois paragois Hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila si investita cu titlu executriu,obliga paratul la plata unei sume de bani.Mergand la un executor pentru a ... (vezi toată discuția)
Executare silita gresita? dexrex dexrex prin sentinta civila anrp a fost obligata sa ne plateasca suma de 25.000lei ,ei nu au facut plata si am apelat la executor, acesta insa a blocat contul anrp si ... (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca calcul rata inflatiei Zetu Elena Zetu Elena Daca într-o hotărâre judecătorească referitoare la plata unor diferente nu se precizează,, actualizarea cu rata inflaţiei\"aceasta se poate face conform ... (vezi toată discuția)