avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita gresita?
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita gresita?

prin sentinta civila anrp a fost obligata sa ne plateasca suma de 25.000lei ,ei nu au facut plata si am apelat la executor, acesta insa a blocat contul anrp si cu o suma ce reprezinta actualizarea celor 25.000lei. anrp ne-a dat in judecata (termen in mai) pentru suma ce reprezinta actualizarea ce putem face? de ce executorul a oprit si aceasta suma? va multumuim
Cel mai recent răspuns: dexrex , utilizator 15:02, 27 Ianuarie 2012
Executorul a procedat corect, cf.prevederilor Codului de procedura civila.

Art. 371/2*) - (1) Pot fi executate silit obligaţiile al căror obiect constă în plata unei sume de bani, predarea unui bun ori a folosinţei acestuia, desfiinţarea unei construcţii, plantaţii ori altei lucrări sau în luarea unei alte măsuri admise de lege.

(2) În cazul în care prin titlul executoriu au fost acordate dobânzi, penalităţi sau alte sume, fără să fi fost stabilit cuantumul acestora, ele vor fi calculate de organul de executare, potrivit legii.

(3) Dacă titlul executoriu conţine suficiente criterii în funcţie de care organul de executare poate actualiza valoarea obligaţiei principale stabilite în bani, indiferent de izvorul ei, se va proceda, la cererea creditorului, şi la actualizarea acestei sume. În cazul în care titlul executoriu nu conţine niciun asemenea criteriu, organul de executare va proceda la actualizare în funcţie de rata inflaţiei, calculată de la data când hotărârea judecătorească a devenit executorie sau, în cazul celorlalte titluri executorii, de la data când creanţa a devenit exigibilă şi până la data plăţii efective a obligaţiei cuprinse în oricare dintre aceste titluri.

_____________

Multumim

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dobanda legala. paragois paragois Hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila si investita cu titlu executriu,obliga paratul la plata unei sume de bani.Mergand la un executor pentru a ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecata gigipanait gigipanait Am avut un proces civil care s-a intins pe 4 ani (fond+apel+recurs). In sentinta civila de la fond din luna 11.2008 am acordate cheltuieli de judecata fond ... (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca calcul rata inflatiei Zetu Elena Zetu Elena Daca într-o hotărâre judecătorească referitoare la plata unor diferente nu se precizează,, actualizarea cu rata inflaţiei\"aceasta se poate face conform ... (vezi toată discuția)