avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1761 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... executor si penalitati
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

executor si penalitati

buna ziua. poate cineva sa-mi spuna daca stie cat de mari sunt penalitatile in cazul in care ajung la executor.poate pune penalitati dupa bunul plac ?daca creditul meu este in franci asa va fi preluat de executor?suma datorata este de 60000 lei in franci.la cum creste francul tot platesc si tot mai mult am de platit/va multumesc
Cel mai recent răspuns: marianmarianc , utilizator 23:56, 29 Iulie 2012
Executorul recupereaza dobanda prevazuta in contract, calculata la valoarea debitului restant. Banca ii spune exact cat mai este de platit (principal + dobanda curenta + dobanda penalizatoare) ca nu cred ca stie executorul sa o calculeze (face dreptul nu ase-ul). Pt ca sunt prevazute deja in contract(titlu executoriu) nu mai are dreptul sa mai actualizeze si el sau sa adauge dobanda legala. poate doar sa calculeze onorariu si cheltuieli de executare.
multumesc pentru raspuns.puteti sa i-mi spuneti care este procedura de executare mai concret(vad pe forum ca sunteti de meserie)incepind de la banca de la preluarea dosarului si ce urmeaza? multumesc
Cerere executare si pedare dosar catre executor judecatoresc, cerere incuviintare executare silita si adrese catre institutii pentru (pt aflare bunuri mobile/imobile, conturi, angajatori etc). Dupa incuviintare simultan sau succesiv una dintre modalitatile de executare (porpire, mobiliara, imobiliara).
Poprire - fara somatie se vireaza banii din cont sau de la angajator (in cota legala)
Mobiliara - somatie, sechestru, evaluare, publicatie vanzare
Imobiliara - somatie, inscriere somatie CF, evaluare, publicatie vanzare
Distribuirea pretului PV inchidere dosar
credeti ca pot ajunge la o intelegere cu executorul incazul in care ajung la asa ceva sa pot plati lunar o suma sa zicem sub forma unei rate.credeti ca se poate ?asta in masura in care eu nu am venituri si nici imobile in romania.va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dobanda legala. paragois paragois Hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila si investita cu titlu executriu,obliga paratul la plata unei sume de bani.Mergand la un executor pentru a ... (vezi toată discuția)
Recuperare pensie alimentara - executare silita adi_2010 adi_2010 Buna ziua. Am de recuperat o anumita suma privind pensia alimentara. Am dosar de executare silita la un BEJ. Solutia data de instanta este ... (vezi toată discuția)
Executare silita gresita? dexrex dexrex prin sentinta civila anrp a fost obligata sa ne plateasca suma de 25.000lei ,ei nu au facut plata si am apelat la executor, acesta insa a blocat contul anrp si ... (vezi toată discuția)