avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Va rog din suflet ajutati-ma sunt DEBUSOLAT!!!!
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Va rog din suflet ajutati-ma sunt DEBUSOLAT!!!!

In anul lui 2006 cam pe la sfarsitul luni aprilie am facut un accident de toata frumusetea fara a poseda Permis de Conducere! in Luna August a aceluiasi an am fost judecat si condamnat la (exact ce-mi scrie pe cazier) :

cond. la 6 luni inchisoare cu suspendare , termen de incercare 2 ani si 6 luni conform art. 81, 82 C.P, art 78 al.1q OUG 195/02, 75, 76,

Aceasta insemneand ca in luna februarie am implinit 2 ani si 6 luni din ziua in care am fost condamnat!
Intrebarea mea este:
Pot oare sa-mi fac Reabilitare?
sau trebuie sa astept per total 3 ani ?
deci eu vreau sa aflu perioada de incercare incepe din momentul condamnari sau dupa trecerea celor 6 luni cu suspendare?
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 18:59, 24 August 2009
Buna, mi-am scos dinou cazierul si aceeasi poveste, "au uitat" sa ma reabiliteze. Dar eu am sentinta daca ma duc la Eliberare Caziere ei pot pe baza sentintei sa-mi dea cazier curat? In sentinta care mi-am eliberato de la judecatorie e trecut in vre-un fel pedeapsa si durata de la DATA... la data de? Si daca ma prezint cu Sentinta aceasta la Eliberare Caziere Ei vor putea sa-mi elibereze Cazierul Judiciar Curat (sentinta dovedind ca mi-am ispasit pedeapsa)?
Cam atat deocamdata voi reveni prin a va spune ce am rezolvat!

Va Multumesc!
AlinG a scris:

Dar eu am sentinta daca ma duc la Eliberare Caziere ei pot pe baza sentintei sa-mi dea cazier curat? In sentinta care mi-am eliberato de la judecatorie e trecut in vre-un fel pedeapsa si durata de la DATA... la data de? Si daca ma prezint cu Sentinta aceasta la Eliberare Caziere Ei vor putea sa-mi elibereze Cazierul Judiciar Curat (sentinta dovedind ca mi-am ispasit pedeapsa)?
Cam atat deocamdata voi reveni prin a va spune ce am rezolvat!

Va Multumesc!

Da, cu sentinta mergeti la Cazier.
Si nu ar fi rau sa mergeti si intr-o audienta la Comandant.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reabilitare - termen, conditii, modalitati tm_09_bul tm_09_bul Buna ziua , In urma cu 1 an , am avut un proces in urma caruia s-a emis sentinta finala si irevocabila si m-am ales cu cazier judiciar. Am inteles ca acest ... (vezi toată discuția)
Reabilitare de drept puiuancaramona2002 puiuancaramona2002 Am avut in anul 2008 .6 luni cu suspendare si 2 ani si 6 luni de reabilitare doresc sa ma angajez si am nevoie de cazier imi este patat cazierul ? ma va ... (vezi toată discuția)
Art. 87. - (1) conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana care are o imbibatie alcoolica de peste 0,80 g/l alcool Anna-Marria Anna-Marria Buna seara! Am o mica nelamurire,si am observat ca aici se pot rezolva multe..macar din vorbe si sfaturi! In 30.11. 2007 parintii mei au avut un ... (vezi toată discuția)