avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Competenta teritoriala
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Competenta teritoriala

Daca x are de recuperat o suma de bani in urma chitantelor nr......... de la Y. Unde trebuie sa depun cererea de chemare in judecata? Tinand cont ca X si Ysunt din judete diferite.
Cel mai recent răspuns: nita_daniel , utilizator 14:39, 11 Iulie 2012
La instanta din raza domiciliului lui Y.
Imi puteti spune si baza legala?Va multumesc tare mult.Daca am depus la sediul lui X si ne-a fost invocata exceptia necompetentei teritorial.....care ar fi urmatoarele demersuri?
Baza este art. 7 alin. 1 Cod procedura civila. Dosarul va fi trimis spre judecare instantei competente teritorial, adica instantei de la locul sediului paratului.
Multumesc mult pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Competenta teritoriala Vejeni Vejeni Paratul - institutie de invatamant superior de drept privat, cu sediul in Bucuresti, asimilata unei autoritati publice centrale, a invocat exceptia ... (vezi toată discuția)
Necompetenta teritoriala Ale80 Ale80 Buna ziua, Am un dosar civil, in care doi judecatori au pasat dosarul de la unul la celalat, ultimul pasandu-l cu totul la alta judecatorie (alt ... (vezi toată discuția)
Citaþie conform art. 1013 ncpc, excepþia necompetenþei teritoriale vrica vrica Buna Seara Stimati Domni si Doamne Va rog sa-mi dati un sfat in urmatoarea situatie Am sediul in Buc si intr-o localitate din alt judet un puct de lucru fara ... (vezi toată discuția)