avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

Buna ziua,
in scurt timp ma voi trezi cu executorul la usa pentru a recupera de la mine o suma , in urma unui proces ,pe care l-am pierdut.Intrebarea mea catre D-vs este : daca executorul poate cere executarea apartaentului meu , care este ipotecat cu ipoteca de gradul 1 in favoarea bancii pentru 25 de ani.Si daca poate, cum face cu partea sotiei care este coproprietar?.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:14, 19 Iulie 2012
Poate, dar nu renteaza. Ar trebui intai sa se faca partajul bunului pt a se vedea cat din imobil ii apartine sotului -ceea ce costa , abia apoi executata partea sotului, ori banii ii va lua banca ca are ipoteca
In schimb executorul iti poate face si o poprire pe salariu si te poate executa silit pe bunurile mobile.
gi_jane2 a scris:

Poate, dar nu renteaza. Ar trebui intai sa se faca partajul bunului pt a se vedea cat din imobil ii apartine sotului -ceea ce costa , abia apoi executata partea sotului, ori banii ii va lua banca ca are ipoteca

Executorul poate scoate apartamentul la vanzare atat timp cat este blocat de catre banca prin ipoteca.Nu ar trebui acordul bancii pentru vanzarea apartamentului?Si daca sa presupunem ca banca ar accepta scoaterea la vanzare,cum ar ramane banca fara garantii?si in ce baza mi-ar declaa creditul scadent?

pot contesta decizia de executare a imobilului pe motiv ca executorul putea pune poprire pe veniturile mele salariale?
Ultima modificare: Marți, 17 Iulie 2012
gi-jane2, moderator
Nu exista o ordine, executorul nu e obligat sa se indrepte intai asupra veniturilor, asadar asta nu e un motiv de contestatie.
Ar trebui sa mergeti la un specialist sa va vada actele.
Daca sotia nu e responsabila pt acea datorie iar proprietatea e in devalmasie, nu ar trebui sa va faceti griji pt apartament.

Daca va pune poprire pe venituri, s-ar putea sa nu mai puteti plati banca.

Alte discuții în legătură

Firma recuperare, posibilitate sechestru pe apartament cumparat cu credit petryno79 petryno79 Buna ziua, am avut un credit de nevoi personale la o banca pe care nu l-am mai platit de ceva timp,banca a cesionat creditul catre o firma de recuperare vreau ... (vezi toată discuția)
Executare silita imobil pentru credit de nevoi personale leonidaas76 leonidaas76 am executare silita in derulare pentru un credit de nevoi personale, valoarea creantei fiind de 75 000 ron (dobanzi , penalitati. cheltuieli de ... (vezi toată discuția)
Despre execatuarea silita ca urmare a neplatii ratelor la banca anca_mic anca_mic Buna ziua Parintii mei au facut mai multe credite la banci, credite ce insumeaza o valoare toatala de 6000 E .Amandoi fiind functionarii publici veniturile ... (vezi toată discuția)