avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Arest preventiv
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Arest preventiv

Buna ziua , am si eu o problema , sunt cercetat intr`un proves privind traficul de droguri de risc , problema este ca nu sunt in tara si nu m-am prezentat la nici un proces , eu fiind plecat cand a inceput urmarirea mea penala , m-am interesat si s-a aprobat propunerea de arestare preventiva . A trecut un an de cand a inceput procesul in care imiplicate erau mai multe persoane ele fiind arestate preventiv , dar eliberat si primind pedeapsa cu suspendare . Nu am antecedente penale , da imi este foarte frica . Ce as putea sa fac sa fie bine ? va rog sa ma ajutati sunt disperat?
Din punct de vedere legal ar trebui sa va predati organelor de urmarire penale romane sau celor din tara in care va aflati pentru a fi extradat in Romania.
Nimeni de aici nu va poate invata cum sa eludati legea.
Incercati sa luati legatura cu un avocat din Romania pentru a cunoaste in mod real situatia dvs.
dar pot risca sa se finalizeze procesul fara prezenta mea si sa fiu condamnat . Si mai primesc ceva in plus pt ca am fost plecat si nu m-am prezentat? va multumesc pt raspuns.
Pai spuneti ca ceilalti au primit pedepse cu suspendare. In cazul dvs ce s-a dispus ?

Si da, faptul ca nu v-ati prezentat, sustragandu-va de la urmarirea penala si de la judecata va conta in ceea ce priveste cuantumul pedepsei ce se va aplica, in sensul majorarii cuantumului acesteia, daca veti fi gasit vinovat.
in cazul meu a fost aprobat , arestul preventiv . Ceilalti au primit toti cu suspendare , dar lor li s-au facut perchezitii domiciliare , iar mie nu ( asta probabil pentru ca nu era nimeni acasa) eu fiind plecat . Si nu am fost anuntat in nici un fel oficial. Am gasit eu pe internet totul . Urmatoarea chestie ar fi , ceilalti au fost arestati preventiv inca de acum un an , dar pentru mine s-a aprobat deabea in februarie (asta din nou probabil pt ca nu eram acasa ) . Cu cat ar fi majorata pedeapsa datorita lipsei mele ? va multumesc mult pentru raspunsuri . Si care credeti ca ar fi cea mai buna decizie pe care as putea sa o iau in momentul de fata ? O zi buna!
A da si in legatura cu condamnarea in lipsa s-ar putea intampla acest lucru ?

Ultima modificare: Miercuri, 11 Iulie 2012
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator
este foarte posibila condamnarea in lipsa cum la fel de posibila este si posibilitataea ca tovarasii de fapta sa fi aruncat vina pe cei ce nu sunt prezenti si astfel s-au ales cu pedepse cu suspendarea .
era bine daca macar plateati un avocat care sa va reprezinte.
ce s-a intamplat in cazul dvs ?
s-a disjuns cauza ?
sau ati fost condamnat in lipsa si nu sunteti la curent ?

Alte discuții în legătură

Rejudecare dupa extradare nicu_75 nicu_75 Buna ziua! Am fost retinut in baza unui mandat de arestare european in luna iunie 2013, fiind condamnat in 2004 la 10 ani de inchisoare cu executare(sentinta ... (vezi toată discuția)
Citat de politie maryo20012001 maryo20012001 buna ziua am si eu o intrebare in urma cu luni a avut loc o descindere in ilfov la acea data am fost si eu luat de politie si acuzat de anumite fapte pe care ... (vezi toată discuția)
Mandat de arestare preventiva - neprezentare, consecinte MitzaCluj MitzaCluj Daca am primit mandat de 10 zile in lipsa, patesc ceva daca nu ma prezint? o noua pedeapsa? Nu cred ca voi mai primi si alte 10 zile dupa... fapta se ... (vezi toată discuția)