in momentul in care esti admis la institut , calitatea de auditor de justie este incompatibila cu exercitare altei profesii?intreb deoarece chiar daca nu imi voi mai exercita in fapt profesia respectiva si voi fi prezenta la cursuri doresc sa imi mearga cartea de munca pentru a-mi face o vechime de un an in firma, din anumite motive pe care nu le mai explic ....Banii pe care ii dau cei de la magistratura au natura unor drepturi salariale sau este o bursa?
Raspunsul la prima intrebare este, da este incompatibila cu exercitarea altei profesii.
Iar la a doua, vezi Legea nr. 303 din 2004 privind statutul magistratilor.
Art. 16. - (1) Auditorii de justiţie beneficiază de o indemnizaţie lunară corespunzătoare funcţiei de magistrat stagiar, în raport cu vechimea pe care o au ca auditori.
(2) Indemnizaţia auditorilor de justiţie prevăzută la alin. (1) are natura şi regimul juridic al unui drept salarial şi se stabileşte pe baza indemnizaţiei brute prevăzute de lege pentru magistraţii stagiari.
(3) Indemnizaţiile auditorilor de justiţie se plătesc din fondul prevăzut în bugetul anual aprobat al Consiliului Superior al Magistraturii.
Procurori
ContSters148828
sunt elev in cls a XII-a in Baia Mare si imi doresc sa ajung procuror.In Baia Mare nu exista \"drept\" la o universitate de stat, doar la particular, ... (vezi toată discuția)