avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acordul verbal egal semnatura?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acordul verbal egal semnatura?

Mi s-a spus de curand cand am incercat sa inchei un contract la o retea de telefonie ca acordul meu verbal este egal cu semnatura.Dar presupun ca nu acelasi lucru il spune si codul civil, din cate am citit.Ce spune mai exact noul Cod Civil in ceea ce priveste un contract? este acordul verbal egal cu semnatura? eu ma indoiesc ca ar fi asa.
Ultima modificare: Miercuri, 11 Iulie 2012
alinarms, utilizator
daca in prealabil v-au avizat ca trebuie sa va dati acordul prin telefon pt a incheia contractul, ca veti fi inregistrat, iar apoi v-au expus (repetat) conditiile si v-au inregistrat acordul, atunci acordul verbal dat intr-adevar are aceiasi valoare ca semnatura pe un contract scris pe hartie.
in multe tari din occident in acest mod se incheie si "se semneaza" contractele de telefonie, lumina, apa, etc, prin inregistrarea conversatiei telefonice si a acordului verbal dat de catre persoana interesata.
Ultima modificare: Joi, 12 Iulie 2012
cuziamusia, utilizator
da, la o prima vedere pare logic ce spuneti dumneavoastra..cu totii, dar potrivit dispozitiilor legale, contractul ca si act juridic, este, in genere, consensual - simpla manifestare de vointa fiind suficienta pentru incheierea sa valabila, si doar in cazurile expres prevazute de lege forma scrisa este prevazuta ad validitatem (in cazul contractelor solumne). De aici rezulta ca, exceptand contractele solemne, celelalte contracte pot fi incheiate prin simpla manifestare de vointa, forma scrisa fiind necesara doar ad probationem, adica pentru a proba existenta contractului. Astfel in cazul dumneavoastra se pune problema probei, iar daca ei pot sa il probeze.....asa ca nu acceptati ceva de la aceste retele de telefonie pana nu sunteti siguri ca doriti acel ceva. Daca nu..mai cereti-le timp de gandire sau refuzati pur si simplu.
Mult succes!
Problema este ca doar una dintre parti inregistreaza si detine acea inregistrare. Ar parea ca este ca un contract scris si semnat de ambele parti intr-un singur exemplar care ramane la furnizor. Pentru client: lasa ca nu ai ce face cu exemplarul tau de contract pentru ca oricum tu nu intelegi nimic si esti prea mic.
Buna ziua. Referitor la un contract asemanator ,"tu" ca si consumator ,la jumatatea contractului ai "dreptul" sa-l reziliiezi ,motivind aceasta cf.(legi 161/2010 si OUG111/2011) ???
bunicumiki a scris:

Buna ziua. Referitor la un contract asemanator ,"tu" ca si consumator ,la jumatatea contractului ai "dreptul" sa-l reziliiezi ,motivind aceasta cf.(legi 161/2010 si OUG111/2011) ???


ªi care ar fi jumatatea contracului atunci cind este incheiat pe o perioada nedeterminata?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valabilitatea mandat de reprezentare ca avocat ContSters115731 ContSters115731 Buna ziua.as vrea sa stiu daca un avocat poate reprezenta intr-un proces civil pentru partaj o persoana care este urmarita penal, fugita din tara ca sa nu ... (vezi toată discuția)
Contract comodat pentru sediul ong Praipan Praipan Buna ziua! In ceea ce priveste contractul de comodat pentru sediul ong-ului, cum poate fi el incheiat intre comodant si ONG, daca ONG-ul nu are personalitate ... (vezi toată discuția)
Contract individual de munca. elena_elias elena_elias Buna ziua, m-ar interesa sa stiu daca este inregula ca, contractul meu individual de munca sa nu fie semnat de catre angajator? Practic este o hartie care nu ... (vezi toată discuția)