avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 714 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... care este salariul minim
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

care este salariul minim

pe care administratorul si asociatul unui SRL, care are studii superioare, ESTE OBLIGAT sa si-l dea? (in prezent are 700 lei brut)
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:29, 17 Iulie 2013
Salariul minim pe economie valabil de la 01.01.2012 este de 700 RON/luna. Se acorda indiferent de studii sau functie.
Angajatorul este obligat să garanteze în plată un salariu brut lunar cel puţin egal cu salariul de bază minim brut pe ţară, indiferent de studiile necesare pentru ocuparea unei functii.
Pentru ca in acest moment nu mai exista un Contract Colectiv de Munca la Nivel National in care sa fie prevazuti coeficienti, atunci ramane ca pentru orice incadrare, studii, functii sa fie minim 700 lei brut salariul. In firme poate exista o grila de salarizare aprobata prevazuta in CCM la nivel de unitate.
Buna ziua, am si eu o intrebare.
Sunt inginer si am salariu negociat in contract de 2300 de ron.Este corect ca intr-o luna sa imi dea salariu minim pe economie, adica cel de 800 ron?
Va multumesc.
De ce vi s-a acordat numai atat? .. ce motiv a avut angajatorul?

Alte discuții în legătură

Salariul de bazã minim brut pe þarã garantat în platã în perioada iulie–decembrie este 850 lei lunar trandafir2 trandafir2 Conform http://static.anaf.ro/static/10/Vrancea/Cote-contrib-soc-2013.pdf VII. Salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată - în luna ... (vezi toată discuția)
Salariu andreeastef andreeastef buna seara,va rog frumos sa-mi spuneti cat reprezenta o ora de munca inainte de ultima majorare.multumesc (vezi toată discuția)
Salariul minim pe economie mihaela_1968 mihaela_1968 Buna ziua! As dori sa-mi spuneti si mie daca la calculul salariului minim garantat trebuie luate in calcul si tichetele de masa? Unde as putea gasi ... (vezi toată discuția)