avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu neefectuat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu neefectuat

Buna ziua,
Poate beneficia de plata pentru concediu neefectuat o persoana care lucreaza in invatamant, a nascut in luna mai si nu a avut pana atunci de concediu de odihna? (pana sa intre in suspendare)
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 09:02, 12 Iulie 2012
De plata co neefectuat se poate beneficia doar in cazul in care contractul de munca inceteaza si aici nu este cazul.Va beneficia de co pt.anul acesta scolar mai precis pt. perioada lucrata pana la suspendare,cand va reveni in activitate dupa ccc.
@ laura63

Nu poate beneficia de compensarea in bani a CO neefectuat in astfel de situatie ... Potrivit art.146 alin.4 C.mun., compensarea în bani a concediului de odihnă neefectuat este permisă numai în cazul încetării contractului individual de muncă.

Neefectuarea concediului anual ii da dreptul la efectuarea concediului restant in anul urmator dupa revenirea din CCC.
Art.146 (3) C.mun. : Angajatorul este obligat să acorde concediu, până la sfârşitul anului următor, tuturor salariaţilor care într-un an calendaristic nu au efectuat integral concediul de odihnă la care aveau dreptul.
Pentru invatamant,speta de fata ,se aplica prevederile Ordinului 5559/2011,art.8.in ceea ce priveste co neefectuat pt.timpul efectiv lucrat in anul scolar in care angajatul intra in ccc.respectiv acest co se va efectua in anul scolar in care se revine in activitate.(proportional cu activitatea desfasurata )

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata co balasaf balasaf Buna seara! Ma confrunt cu urmatoarea problema> am lucrat 2 luni si 2 sapt intr-o scoala (sunt profesor),iar contabila m a sunat azi sa ma informeze ca ea ... (vezi toată discuția)
Concediul cadrelor didactice Ionescu15 Ionescu15 Sunt profesor cu 42 ani vechime si anul acesta ma pensionez cu aprobarea Inspectoratului scolar. Intr-una din zilele urmatoare voi depune dosarul.. -Intreb ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna elenaburuiana elenaburuiana Sotul meu este profesor, a fost de conncediu pentru incapacitate temporara de munca 1 an si 6 luni. A reluat serviciul la 3 mai 2016 , va rog sa-mi spuneti ... (vezi toată discuția)