avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 414 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... permis suspendat in spania
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

permis suspendat in spania

sal,detin permis de conducere spaniol,mi-a fost suspendat dreptu de a conduce pe 6 luni!!!!!!!!!sunt sofer de tir,am lucrat pana in 2012,februarie,la firma spaniola de transport,mi-am cumparat un cap tractor cu nr de ROM, lucrez in continuare la firma spaniola dar mi sa suspendat permisul pt puncte! ca sofer de camion,normal,ar trebuiii,dupa legea spaniola,sa mi se reduca suspendarea la 3 luni! Dar,nu mi se ofera sansa asta cu nu am contract in spania si momentan nu platesc nimic statului spaniol! Doresc sa stiu cum pot schimba permisu spaniol cu romanesc si daca examenul pt suspendare il pot da in rom? multumiri
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 23:20, 11 Iulie 2012
pentru a putea fi preschimbat in Romania permisul de conducere trebuie sa fie predat serviciului care ar trebui sa emita un permis de conducere romanesc.
si cum permisul dvs. este suspendat banuiesc ca acesta este retinut de catre politia rutiera care l-a suspendat.
in orice caz, un permis suspendat in alta tara UE nu poate fi preschimbat in tara de origine pana nu trece perioada de suspendare.

HG1391
Art. 44 – (1) Eliberarea unui nou permis de conducere se efectueaza, în conditiile legii, în baza urmatoarelor documente:
a) fisa detinatorului permisului de conducere;
b) originalul si copia actului de identitate;
c) dovada platii contravalorii permisului de conducere si a taxei de eliberare a acestui document;
d) permisul de conducere a carui preschimbare se solicita, în original, daca acesta exista.. Permisul dvs. exista, nu este pierdut, furat sau anulat, este SUSPENDAT.
e) fisa medicala tip din care sa rezulte ca este apt pentru a conduce autovehicule sau tramvaie, daca solicitarea preschimbarii s-a facut dupa expirarea valabilitatii administrative a permisului de conducere.
buna seara,permisul de conducere se afla in posesia mea,nu mi-a fost retinut dar mi sa spus ca nici dupa acea perioada de 6 luni nu-l pot redobandi decat in urma unor cursuri si a unui examen aici in Spania! Eu detin permis romanesc care se afla in acest moment la Pipera la circulatie!Mii de multumiri,o seara minunata va doresc!
mariannedelcu a scris:

sal,detin permis de conducere spaniol,mi-a fost suspendat dreptu de a conduce pe 6 luni!!!!!!!!!

Doresc sa stiu cum pot schimba permisu spaniol cu romanesc(...)

Eu detin permis romanesc care se afla in acest moment la Pipera la circulatie!


Nu mai inteleg nimic.:(
nu este permis sa detineti doua permise!
cate permise aveti pana la urma?
de ce spuneti ca vreti sa schimbati permisul spaniol cu cel romanesc din moment ce aveti un permis romanesc?
ce cauta permisul romanesc la Pipera? este suspendat?

buna seara,in 2006 am obtinut in Rom ctg D si mi sa eliberat permis nou valabil 10 ani,tot in 2006 am venit in SP,in 2007 la solicitarile insistente ale Guardiei Civile de Trafic l-am schimbat in permis spaniol,anul acesta in Ianuarie incercand sa sa iau permisul rom innapoi de la Trafic mi sa spus ca este in ROM si numai de aici il pot lua
B 0815333 RO Nr de permis.
Dar azi mi sa spus la trafic ca il pot redobandi numai dupa ce obtin dreptul de conducere in SP!!!!!!!!!!!! Fiind o tara europeana ma gandeam ca il pot redobandi si in Rom cu un examen!

Alte discuții în legătură

Detin doua permise de conducere liapetrariu2010 liapetrariu2010 Sunt rezident in spania si am detinut 2 permise 1 de romania si 1 de spania obtinut prin examen.Anu trecut am avut un accident in romania cu camionu si prin ... (vezi toată discuția)
Anulare permis conducere seria...nr... irina_gre irina_gre am obtinut permis de conducere B+C in 1997 prin examen. in 2006 am inmanat permisul de conducere autoritatilor spaniole pt a-l preschimba. imi recunosteau ... (vezi toată discuția)
Permis furat/pierdut marius.cosmin marius.cosmin Cum procedez daca am obtinut permisul de conducere in România in anul 2001,in 2011 l-am preschimbat in spania iar in urma cu un an am venit inapoi in romania ... (vezi toată discuția)