avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... permis suspendat in spania
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

permis suspendat in spania

sal,detin permis de conducere spaniol,mi-a fost suspendat dreptu de a conduce pe 6 luni!!!!!!!!!sunt sofer de tir,am lucrat pana in 2012,februarie,la firma spaniola de transport,mi-am cumparat un cap tractor cu nr de ROM, lucrez in continuare la firma spaniola dar mi sa suspendat permisul pt puncte! ca sofer de camion,normal,ar trebuiii,dupa legea spaniola,sa mi se reduca suspendarea la 3 luni! Dar,nu mi se ofera sansa asta cu nu am contract in spania si momentan nu platesc nimic statului spaniol! Doresc sa stiu cum pot schimba permisu spaniol cu romanesc si daca examenul pt suspendare il pot da in rom? multumiri
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 23:20, 11 Iulie 2012
mariannedelcu a scris:

Dar azi mi sa spus la trafic ca il pot redobandi numai dupa ce obtin dreptul de conducere in SP!!!!!!!!!!!!


adica exact ce v-am spus si eu mai sus:

un permis suspendat in alta tara UE nu poate fi preschimbat in tara de origine pana nu trece perioada de suspendare.


Prin preschimbarea permisului de conducere romanesc cu unul eliberat de autoritatile spaniole, permisul romanesc si-a pierdut valabilitatea.

Autoritatile spaniole aveau obligatia de a trimite permisul romanesc autoritatii emitente, ceea ce au si facut, dar permisul returnat in Romania nu mai este valabil deoarece acum detineti un permis de conducere spaniol.

Cum va spuneam mai sus, nu este permisa detinerea a doua permise de conducere.

Autoritatea emitenta romana (SRPCIV) in mod sigur nu v-a pastrat permisul de conducere si l-a distrus sau anulat.

Art. 42. – Permisul de conducere eliberat de o autoritate straina se preschimba, în conditiile legii, de catre serviciul public comunitar regim permise de conducere si înmatriculare a vehiculelor din cadrul institutiei prefectului pe raza careia titularul are domiciliul sau, în cazul cetatenilor straini si al cetatenilor români cu domiciliul în strainatate, resedinta.

Pentru a obtine un nou permis romanesc trebuie sa treaca perioada de suspendare din Spania si apoi sa preschimbati permisul spaniol in permis romanesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Detin doua permise de conducere liapetrariu2010 liapetrariu2010 Sunt rezident in spania si am detinut 2 permise 1 de romania si 1 de spania obtinut prin examen.Anu trecut am avut un accident in romania cu camionu si prin ... (vezi toată discuția)
Anulare permis conducere seria...nr... irina_gre irina_gre am obtinut permis de conducere B+C in 1997 prin examen. in 2006 am inmanat permisul de conducere autoritatilor spaniole pt a-l preschimba. imi recunosteau ... (vezi toată discuția)
Permis furat/pierdut marius.cosmin marius.cosmin Cum procedez daca am obtinut permisul de conducere in România in anul 2001,in 2011 l-am preschimbat in spania iar in urma cu un an am venit inapoi in romania ... (vezi toată discuția)