avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort la notar si partaj bunuri comune
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort la notar si partaj bunuri comune

pronuntarea divortului la un notar presupune si impartirea bunurilor comune din timpul casatoriei sau ulterior se va face partajul prin proces respectiv prin sentinta judecatoreasca ? - doresc lamuriri conform legislatiei actuale
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 09:53, 12 Iulie 2012
Dacă ambii soti sunt de acord, inclusiv cu privire la numele pe care il va purta celăalt soţ dupa divorţ şi nu exista copiii minori, din casatorie sau adoptati, sau , deşi există copii minori, soţii se înţeleg cu privire la toate aspectele privitoare la minori, se poate pronunta de notarul public de la ultima locuinţă comună a soţilor
Cât priveşte partajul, se poate realiza partajul voluntar în faţa notarului.

Dupa desfacerea casatoriei prin divortul de comun acord, fostii soti pot face partajul atat in fata notarului public cat si in instanta.

Partajul voluntar la notar presupune acordul sotilor asupra modului de impartire a tuturor bunurilor comune dobandite in timpul casatoriei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura divort Luana Sanziana Luana Sanziana Puteti sa-mi spuneti, va rog frumos, ce trebuie exact facut pentru un divort amiabil - ambele parti sunt de acord sa divorteze si fara pretentii unul de la ... (vezi toată discuția)
Divort cu copil minor! Alex2yo4u Alex2yo4u Bună ziua!!! Eu împreună cu soția și fetița noastră locuim in Bucuresti la părinți mei care stau la curte unde ne-am facut si noi propria casă! Dupa ... (vezi toată discuția)
Divortul din care a rezultat un copil P.F.A. HERMAN DAN P.F.A. HERMAN DAN Buna ziua, Sunt insurat de 8 ani si avem un copil de 7 ani. Cum pot divorta daca amandoi suntem de acord atat in privinta bunurilor cat si a copilului ... (vezi toată discuția)