avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... iesrea cu copil minor din tara dupa divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

iesrea cu copil minor din tara dupa divort

Minorei i s a stabilit domiciliul la mine,asa cum a cerut tatal ei,in hotararea de divort se specifica faptul ca autoritatea parinteasca va fi exercitata in comun,tatal ei cerand drept de vizita la sf fiecarei luni,in vacanta de vara si de craciun,drept care i a fost aprobat si cu care eu am fost de acord,i s a stabilit o contributie de 300 lei pe luna.Tatal minorei tine legatura cu ea mai mult telefonic,plecand mereu in afara tarii.Ma intereseaza cum as putea sa mi iau fiica cu mine in alta tara in care vreau sa ne stabilim.Am incercat o discutie amiabila cu fostul sot,explicandu i ca ii voi comunica domiciliul pe care urmeaza sa l avem,tara in care ne vom stabili,faptul ca va putea sa vada minora si acolo,ca va avea legaturi cu copilul oriunde ne am stabili domiciliul,dar acesta nici nu vrea sa auda de asa ceva.As dori sa stiu ce solutii exista si daca pot face ceva in ceasta privinta,repet el nefiind de acord cu plecarea minorei in afara tarii.In schimb imi pune conditia sa plec eu fara copil ,sa dau declaratie ca nu vreau sa o mai ingrijesc si atunci vede el ce face.Eu vreau sa mi iau copilul cu mine,va rog sa mi spuneti daca pot in conditiile pe care vi le am prezentat.
Cel mai recent răspuns: marlen33 , utilizator 16:38, 12 Iulie 2012
Fara acordul sotului nu puteti parasi tara cu copilul. Daca refuzul sau este abuziv, cereti in instanta obligarea tatalui sa/si dea consimtamantul. Dar va fi destul de greu de obtinut. Trebuie sa demonstrati ca este in interesul copilului sa plece si ca tatal isi poate exercita drepturile de avea legaturi personale cu copilul.
multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mama poate parasi tara si lasa copilul cu bunicii in contextul in care tatal are custodie comuna dar domiciliul este stabilit la mama ? ciorba ciorba Sotia mea si cu mine suntem divortati si avem o fetita de 3 ani.In urma procesului avem custodie comuna si domiciliul minorei este la sotie, divortul s-a ... (vezi toată discuția)
Divort in pronuntare ContSters205298 ContSters205298 Parintii in divort amiabil,copilul incredintat mamei in baza unui acord scris ,tatal viziteaza copilul la domiciliul temporar al mamei 2 weekenduri pe ... (vezi toată discuția)
Divort de comun acord elushk elushk Eu si sotul meu am decis sa divortam cat mai repede intr-un mod cat mai amiabil ,deci vom avea un divort de comun acord . Avem impreuna si o fetita care va ... (vezi toată discuția)