avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... acordare salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

acordare salariu

Am lucrat la o firma ca sofer profesionist pe TIR curse RO-TR pina la data de 12.07.2012(incepind cu 04.04.2012).Pe aceasta perioada firma nu mi-a acordat deloc salariul stabilit prevalindu-se de faptul ca are seduil social la ARAD si deconturile erau trimise prin curierat dupa fiecare cursa incheiata in RO iar la telefon imi spunea ca o sa se uite pe deconturi dar ca nu are timp.Itre timp intervenea o noua cursa de efectuat si tot asa pina cind mi-am dat demisia.Ce pot face ca sa recuperez banii?Daca nu e alta cale decit prin judecatorie ma lipsesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:48, 13 Iulie 2012
1. Asta asteapta si angajatorul de la dvs. sa va lipsiti de bani.

2. Faceti mai intai o sesizare la ITM si veti primi un raspuns in scris cu cele constatate si masurile luate in urma verificarii.

3. - Apoi dati in judecata pe angajator la Tribunalul din judetul in care aveti domiciliul si cereti si cheltuieli de judecata.
- Fiind litigiu de munca sunteti scutit de taxele de timbru.
- Raspunsul de la ITM va poate ajuta in instanta.
Alta cale mai sigura decat actiunea in instanta nu exista .. sesizarea ITM-ului va avea ca rezultat posibil constatarea neplatii drepturilor salariale, dar nu si obligarea la plata acestora.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare salariu de la angajator olteanu dumitru olteanu dumitru AM LUCRAT PINA LA 03.01.2012 LA O FIRMA TURCEASCA DE TRANSPORT PE TIR(EU SUNT SOFER PROFESIONIST) CIND MI-AM DEPUS DEMISIA. LA ACEASTA DATA AM FACUT SI ... (vezi toată discuția)
Salariul restant catazizi_366 catazizi_366 Buna ziua!:"> Sint de profesie inginer,angajat la o firma din Brasov si detasat in Kazakhstan.Vreau sa va intreb daca stiti cum se procedeaza pentru ... (vezi toată discuția)
Șofer profesionist pe tir învinuit pe nedrept Nicolae Radu75 Nicolae Radu75 Bună ziua! Sunt sofer profesionist pe tir. Compania acuză faptul că am distrus un cauciuc .(al remorcii) Când plecăm în curse facem poze tirului, ceea ... (vezi toată discuția)