avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Decizie de incetare a contractului individual de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Decizie de incetare a contractului individual de munca

Buna ziua,
va rog sa ma ajutati intr-o problema.
Am demisionat de la firma si la angajare noua societate imi solicita Decizia de incetare a CIM, care imi este refuzat de la vechiul oc de munca.Pot sa obtin o copie a acestui act de la AJOFM?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:12, 13 Iulie 2012
Nu stiu de ce vi se cere decizia de incetare a CIM, pentru ca puteti lucra in acelasi timp la 2 angajatori diferiti. De la Somaj nu aveti ce sa obtineti, singurul loc unde puteti obtine decizia este fostul angajator. Puteti apela la ITM pentru a obliga angajatorul sa va dea un exemplar din decizie.
Potrivit art.8 alin.3 lit.a si b din HG nr.500/2011, coroborat cu art.34 alin.5 C.mun., la solicitarea scrisa a salariatului sau a unui fost salariat angajatorul este obligat sa ii elibereze acestuia:
a) copii ale documentelor existente in dosarul personal;
b) copii ale paginilor din registrul electronic care cuprind inscrierile referitoare la persoana sa si/sau un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si in specialitate, astfel cum rezulta din registrul general de evidenta si din dosarul personal, in termen de cel mult 15 zile de la data solicitarii.

Refuzul angajatorului de a elibera copii dupa documentele prevazute la art. 8 alin. (3), solicitate de catre salariat constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 300 lei la 1.000 lei.
@LIVIU NISTEA, - multumesc ptr raspuns, eu ma gandeam doar ca exista o copie a acestei decizii si la ITM inregistrat, in cazul in care nu imi va elibera firma acea decizie.Multumesc ptr amabilitate.
@freeelis, - multumesc mult, real ajutor!
Incepand cu 01.01.2011 nu se mai depun acte spre vizare sau inregistrare la ITM ..acte ce privesc executarea, suspendarea, modificarea şi încetarea contractelor individuale de muncă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie sau fals?asta e intrebarea! vornicu lumi vornicu lumi Va rog sa-mi spuneti ce credeti despre situatia in care sunt.Astfel: Am lucrat o perioada de timp la un angajator,figuram in Revisal,dar mi s-a comunicat sa ... (vezi toată discuția)
Contract de munca pe perioada determinata TeodoraRaluca TeodoraRaluca Buna ziua, m-am angajat pe perioada determinata, iar angajatorul meu mi-a dat un contract de munca semnat si stampilat doar de directorul si directorul ... (vezi toată discuția)