avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 221 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Protectia muncii...incadrare Inspector SSM
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Protectia muncii...incadrare Inspector SSM

Ma poate ajuta cineva va rog cu o informatie?....am o cunostinta si vrea sa se angajeze ca Responsabil SSM la o firma. Firma are 25 angajati si cunostinta mea are cursul si atestat de Inspector SSM, curs cu durata de 40 ore....se poate angaja? ptr ca cineva mi-a spus ca la o SC cu peste 20 angajati este nevoie de curs de 80 ore...
Cel mai recent răspuns: inspectorSSM , utilizator 23:17, 16 Iulie 2012
Nu este suficient, lucratorul desemnat cu activitatea de securitate si sanatate in munca tr sa fi urmat un curs in domeniul SSM cu o durata de cel putin 80 de ore indiferent ca unitatea are sub sau peste 20 de lucratori.

ART. 49 din NM de aplicare a L 319/2006 aprobate prin HG 1425/2006 cu modificari si completari ulterioare
(1) Cerinţele minime de pregătire în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă corespunzătoare nivelului mediu sunt:
a) studii în învăţământul liceal filiera teoretică în profil real sau filiera tehnologică în profil tehnic;
b) curs în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, cu conţinut minim conform celui prevăzut în anexa nr. 6 lit. B, cu o durată de cel puţin 80 de ore.

Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Iulie 2012
inspectorSSM, utilizator
Pe langa acest curs de 80 de ore persoana responsabila cu SSM trebuie sa urmeze si un curs de evaluator de risc deoarece este necesar sa faca evaluarea riscurilor la accidente pentru fiecare loc de munca.In caz contrar patronul va trebui sa plateasca un evaluator.
vasilescu costel a scris:

Pe langa acest curs de 80 de ore persoana responsabila cu SSM trebuie sa urmeze si un curs de evaluator de risc deoarece este necesar sa faca evaluarea riscurilor la accidente pentru fiecare loc de munca.In caz contrar patronul va trebui sa plateasca un evaluator.


Nu exista nici o prevedere legala ca pentru efectuarea evaluarii riscurilor se fie necesara urmarea unui curs de evaluare.
Evaluarea de riscurilor se poate face printr-o multitudine de metode (sute) unele presupunand doar completarea unor chestionare de catre angajator (autoevaluare in unitati cu pana la 249 de lucratori) pentru asta nu-ti tr cursuri, important e sa cunosti metoda, sa ai o prezentare a ei in dechiderea evaluarii si sa o aplici corect. Nimeni nu poate impune o anumita metoda de evaluare chiar daca la noi in tara in proportie de peste 98% se aplica metoda INCDPM.
Ultima modificare: Luni, 16 Iulie 2012
inspectorSSM, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Secretar cssm utilizatorx utilizatorx Buna ziua! As dori sa intreb daca o persoana care a facut un curs de SSM in 2003 si legislatia s-a schimbat de atunci de n ori mai e autorizata sa fie ... (vezi toată discuția)
Firma nou infiintata - cine semneaza fisa de indentificare a factorilor de risc profesional Popu Popu Buna ziua, Urmeaza sa angajez pe cineva intr-o firma nou infiintata, de la cabinetul medical de medicina muncii mi-au comunicat ca trebuie sa completez acest ... (vezi toată discuția)
Responsabil ssm jacquelline jacquelline Buna dimineata! Va rog sa-mi spuneti care sunt cursurile obligatorii pentru responsabilul SSM. Va multumesc! (vezi toată discuția)