avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 361 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract vanzare -cumparare locuinta catre unul dintre ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract vanzare -cumparare locuinta catre unul dintre copiii

Buna ziua, familie cu patru copiii,parintii pot face act de vanzare- cumparare a locuintei lor, catre unul dintre copiii, chiar daca ceilalti nu sunt de acord?Poate fi atacat acest act?
Părinţii pot încheia acest act însă, după decesul acestora ceilalţi copii vor putea ataca actul, încercând să demonstreze faptul că vânzarea este de fapt o donaţie deghizată.
de altfel, art 1091 alin 4 din Noul cod civil prevede următoarele:
(4) Până la dovada contrară, înstrăinarea cu titlu oneros către un descendent ori un ascendent privilegiat sau către soţul supravieţuitor este prezumată a fi donaţie dacă înstrăinarea s-a făcut cu rezerva uzufructului, uzului ori abitaţiei sau în schimbul întreţinerii pe viaţă ori a unei rente viagere. Prezumţia operează numai în favoarea descendenţilor, ascendenţilor privilegiaţi şi a soţului supravieţuitor ai defunctului, dacă aceştia nu au consimţit la înstrăinare.

Contract de intretinere cu executarea efectiva a prestatiilor de intretinere , ingrijire sub toate aspectele si apoi de inmormintare.Chiar daca va fi atacat actul veti proba ca ati indeplinit clauzele contractuale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot pierde propietatea ? Nilmarcu Nilmarcu In anul 2014, mama mi a facut act de vanzare_cumparare ptr apartamentul in care locuiesc. Eu, mai am 4 frati. Mama mea, a murit in dec 2018. Mi a zis cineva, ... (vezi toată discuția)
Contract de intretinere LucicaBuzea LucicaBuzea Buna ziua,matusa mea vrea sa imi faca un contract de intretinere,apartamentul ei ,urmand sa-mi ramana mie mostenire.Nu a fost casatorita si nu are copii,In ... (vezi toată discuția)
Pot să vând apartamentul fiilor mei? Inimii Inimii Pot sa vând apartamentul fiilor mei cu clauza? (vezi toată discuția)