avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Executare pedeapsa
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Executare pedeapsa

Vreau sa stiu si eu la o condamnare de 9 ani,fiind recidivist cat executa? el iese si la munca si a executat pana acum 1 an si 4 luni zi la zi !
Cel mai recent răspuns: Ela_ela , utilizator 16:04, 14 Iulie 2012
Trebuie să execute doua treimi din totalul pedepsei aplicate , să fie stăruitor în muncă, să dea dovezi temeinice de îndreptare. Adică să demonstreze că s-a reeducat, că este gata pentru reintegrarea socială şi să nu aibă abateri , sancţiuni în penitenciar. Zilele câştigate prin muncă se scad din pedeapsă .Aşadar, chiar dacă este recidivist , dacă va îndeplini condiţiile , la împlinirea fracţiei de pedeaspsă, el poate fi propus pentru liberare sau poate depune el însuşi cererea .
Adica cam cat mai are de facut? el castiga intre 7-10 zile pe luna. Nu are rapoarte sau sanctiuni,
asa este cum v-a raspuns d-na moderator, deci doua treimi din pedeapsa, adica vreo 5 ani si 9 luni
Vreo 6 ani, din care scădeţi perioada executată deja, adică 4 ani şi 6 luni aproximativ ar mai fi de executat.Desigur, zilele câştigate prin muncă se scad din pedeapsă.
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Iulie 2012
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator
Chiar daca are intre 7-10 zile castig pe luna ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul perioada de detentie Tamer Tamer Buna ziua. Va rog ma puteti ajuta intr-o problema ? Este vorba despre urmatoarea speta : o persoana in stare de recidiva , a fost condamnata pt o noua ... (vezi toată discuția)
Termenul cel mai apropiat pentru iesire din inchisoare MorosanuMadalina MorosanuMadalina Dupa ce perioada un detinut poate iesi mai repede din inchisoare, avand pedeapsa de 4 ani cu executare pentru aderarea sau sprijinirea unui grup infractional ... (vezi toată discuția)
Liberare conditionata loricag loricag buna ziua am si eu o intrebare:sotul meu a primit o pedeapsa de 9 luni inchisoare la care sau adaugat 3 luni pentru ca avea din urma o condamnare cu suspendare ... (vezi toată discuția)