avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 627 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale societati inactive
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

societati inactive

care sunt consecintele daca un SRL declarat inactiv la reg comertului pe o perioada de 3 ani, nu isi reia activitatea la expirarea acestui termen?
daca nu doreste sa-si reia activitatea poate depune o noua cerere pentru urmatorii 3 ani?
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 17:58, 14 Iulie 2012
Reluarea activitatii dupa 3 de inactivitate se face la OFICIUL REGISTRULUI COMERTULUI de care apartine societatea. Daca nu face acest lucru, nu este sanctionata iar A.N.A.F. nu o reactiveaza.

Deci, va ramane in continuare cu activitatea suspendata chiar daca au trecut cei 3 ani.
Conform Legii 31/1990, art. 237 alin.2, durata inactivităţii nu poate depăşi 3 ani.
Daca societatea nu isi reia activitatea dupa trecerea celor 3 ani de suspendare, Registrul Comertului va putea cerere dizolvarea ei. A se vedea in acest sens modificarile intervenite in cuprinsul legii nr. 31 prin art. 18, punctul 23 al legii nr. 76 din 2012 privind punerea in aplicare a Codului de procedura civila:
"23. La articolul 237 alineatul (1), dupa litera c) se introduce o noua litera, litera c^1), cu urmatorul cuprins:
"c^1) societatea s-a aflat mai mult de 3 ani in inactivitate temporara, anuntata organelor fiscale si inscrisa in registrul comertului; termenul de 3 ani curge de la data inscrierii in registrul comertului a mentiunii privind starea de inactivitate temporara a societatii;
"
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Iulie 2012
Lucian Huzum, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere din oficiu a unei societati suspendate carmen.balan1967@yahoo.com carmen.balan1967@yahoo.com Buna ziua ! Este vorba despre un SRL a carei suspendare ( 3 ani ) se incheie in luna octombrie a acestui an. Se poate sa fie radiata de R. Comertului, din ... (vezi toată discuția)
Prelungire suspendare activitate societate cu raspundere limitata dan-t-alexandrescu dan-t-alexandrescu Am o firma care are activitatea suspendata pe 3 ani pana la data de 31.05.2012. Din motive obiective nu pot relua activitatea si doresc sa prelungesc ... (vezi toată discuția)
Dividend firma cu activitate suspendata Stoian Maria Stoian Maria Buna ziua Vrea sa stiu daca pot repartiza si plati dividend asociatului unic nerezident din profitul anilor precedenti avand in vedere faptul ca firma are ... (vezi toată discuția)