avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediul
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediul

de 1 an lucrez la un service,am o vechime de 12 ani in campul muncii iar acum a venit perioada concediilor. patronul spune ca ne da 7 zile lucratoare este normal ca dupa un an calendaristic sa ai doar 7 zile de concediu?
Cel mai recent răspuns: edwe69 , utilizator 19:37, 19 Iulie 2012
Codul Muncii:

Art. 145. [durata concediului de odihna]
(1) Durata minima a concediului de odihna anual este de 20 de zile lucratoare.
(2) Durata efectiva a concediului de odihna anual se stabileste in contractul individual de munca, cu respectarea legii si a contractelor colective aplicabile, si se acorda proportional cu activitatea prestata intr-un an calendaristic.
(3) Sarbatorile legale in care nu se lucreaza, precum si zilele libere platite stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil nu sunt incluse in durata concediului de odihna anual.
deci nu poate fi mai mic de 20 zile dar ca nu e obligatoriu sa fie date toate o data.
Art.148(5)Codul Muncii:
(5) In cazul in care programarea concediilor se face fractionat, angajatorul este obligat sa stabileasca programarea astfel incat fiecare salariat sa efectueze intr-un an calendaristic cel putin 10 zile lucratoare de concediu neintrerupt.
@ edwe69

Nu este obligatoriu sa fie acordat sau luat in integralitate CO .. Codul Muncii prevede ca angajatorul este obligat sa stabileasca programarea astfel incat fiecare salariat sa efectueze intr-un an calendaristic cel putin 10 zile lucratoare de concediu neintrerupt..... prin urmare, in cazul unei programari fractionate aintr-un an a CO inseamna ca o perioada trebuie sa fie de cel putin 10 zile lucratoare ...
'' nu este obligatoriu sa fieacordat sau luat in integralitate'' Se dau 20 de zile ,cu obligatia de a avea 10 zile fara intrerupere si celelalte fractionat sau doar 7 zilePEtot anul cum vrea el ?

Alte discuții în legătură

Calcularea zilelor de concediu andreeastef andreeastef BUNA ZIUA, MA PUTETI AJUTA,VA ROG IN URMATOAREA PROBLEMA? CONTRACTUL DE MUNCA AINCEPUT LA DARA DE 01.03.2016 SI A INCETAT LA DATA DE 14.12.2016. LA CATE ... (vezi toată discuția)
Concediul de odihna 10 zile ruxandram ruxandram Buna ziua, Exista undeva specificat in Codul muncii durata minima a concediului de odihna, sau este legal ca seful sa nu imi accepte concediul de 10 zile pe ... (vezi toată discuția)
Concediu odihna negut_dorina negut_dorina buna ziua.am 3 cazuri am contract pe perioada determinata expira 17.04 2012 intrebarea este cate zile de concediu de odihna pot sa le dau de ex pe luna ... (vezi toată discuția)