avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Legile fondului funciar si mostenirea
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Legile fondului funciar si mostenirea

As vrea un raspuns in legatura cu urmatoarea situatie:
- Pe baza Legii 247/2005 mi s-a reconstituit dreptul de proprietate dupa un unchi asupra unei suprafete de padure in Ardeal. In momentul reconstituirii dreptului de proprietate si chiar si acum nu exista alti mostenitori cetateni romani dar exista mostenitori care sunt cetateni ai altor state care la momentul respectiv nu au formulat cereri de retrocedare.
Intrebarea este daca mostenitorii cetateni straini pot sa aiba pretentii la aceasta proprietate.
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 18:30, 15 Iulie 2012
daca succesiunea nu a fost dezbatuta mostenitorii pot, in cadrul acestei proceduri, sa solicite cotele la care sunt indreptatiti, necontand faptul ca nu au formulat cerere in baza Legii fondului funciar deoarece aceasta Lege nu dispune in privinta dreptului succesoral..
Cum legile fondului funciar spun ca dreptul de proprietate se reconstituie la cerere, iar prin termenele de aplicare prevazute de aceste legi s-a facut repunerea in termenul de optiune succesorala (cererea formulata catre comisia locala de fond funciar echivala cu acceptarea succesiunii dupa autorul defunct, fost proprietar al terenului), eventualii mostenitori plecati in strainatate nu pot obtine nimic in lipsa cererii formulate la comisia locala de fond funciar in termenul prevazut de legea speciala.
Cu atat mai mult cu cat, prin absurd, ar trebui sa dovedeasca ca au acceptat mostenirea, macar tacit, ori daca stau 30 de ani peste mari si tari si apoi isi aduc aminte ca au avut acum jumatate de veac un unchi care parca avea niste paduri si terenuri in tara si vin, plini de simt familial, acum, sa-si ceara drepturile, nu prea au nici macar sanse teoretice in fata unei instante de judecata. Cu atat mai mult cu cat, din cate imi aduc aminte, cetatenii straini nu pot dobandi dreptul de proprietate asupra unor terenuri in Romania.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mai exista vreo posibilitate? elian c elian c De curand am aflat ca un unchi de-al meu, care detine documentele vechi de propietate ale bunicului, a cerut, in termenul legal, retrocedarea unei suprafete de ... (vezi toată discuția)
Punere in posesie abuziva! ChirculescuIon-Mugurel ChirculescuIon-Mugurel Buna ziua!Va rog a ma ajuta sa gasesc un raspuns la o problema ce ma framanta de mai mult timp.Este vorba de 1ha de padure cu care abuziv cred eu,unchiul ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate comun pentru toti mostenitorii legali Aaron Aaron Dintre toti fratii mostenitori legali pentru proprietate preluata abuziv, numai unul a facut notificare si a indeplinit toata procedura. Este corect ca la ... (vezi toată discuția)