avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 944 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Legea 406/2001, demiterea vs demisia presedintelui
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Legea 406/2001, demiterea vs demisia presedintelui

Legea 406/2001 privind acordarea unor drepturi persoanelor care au avut calitatea de sef al statului roman la art.1 al.3 prevede
"(3) Nu beneficiaza de prevederile prezentei legi persoana careia i-a incetat calitatea de sef al statului roman ca urmare a savarsirii unei infractiuni pentru care a fost condamnata definitiv sau ca urmare a demiterii din functie prin referendum."

Intrebare:
In situatia ipotetica in care presedintele suspendat si-ar da demisia inainte de data referendumului, ar beneficia de prevederile Legii 406/2001?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: eliasav , utilizator 12:46, 22 August 2012
Partea cu demisia nu s-au gandit alesii nostri sa o includa , probabil ca cine ar refuza un asa post asa ca nu a fost pus pe tapet .
Pricipiul demisiei ar trebui sa fie valabil pentru orce cetatean roman ca daca ti-ai dat demisia de la locul de munca automat pierzi unele drepturi .:-/
Dilema a fost rezolvata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme la servici Mickel Mickel Buna Ziua, Am si eu o problema cu seful la servici lucrez ca agent de paza, si anume, ma suna ieri si imi spune ca din data de 9 februarie nu mai am ce ... (vezi toată discuția)
Unde se plateste amenda de circulatie in condițiile in care ... Aurica Kluth Aurica Kluth Unde se plateste amenda de circulatie in condițiile in care ești cetatean strain și nu detii CNP ? Mentionez ca am încercat sa platesc amenda pe ... (vezi toată discuția)
Care credeti ca va fi rezultatul referendumului din 29.07.2012? Cabinet de Avocat Cabinet de Avocat "Stan Petru Radu" 1. Se vor prezenta la urne [b]50%+1[/b] dintre alegatori? 2. Care va fi procentajul [b]Pro si Contra[/b] demiterii presedintelui? (vezi toată discuția)