Am urmat studii la curs de zii al scolii profesionale intre anii 1966.09.01 -
1969.06.30. adeverit cu diploma de absolvire a scoli ,si certificatul de muncitor calificat; ÍNTREB: Aceasta perioada de timp se asimileaza in stagiul complet de cotizare? 1,La pensia la limita de virsta;2,La pensia anticipata.
In prezent sint domiciliat in Ungaria.Sagiul cotizat acceptat la calculul pensiei in Ungariaeste,27 ani si 113 zile;in Romania 14 ani si320 zile .Pe baza acestora pensia anticipata se calculeaza pe baza salariulu mediu obtinut,sau se calculeaza o pensie minima.
In al doilea caz conform Regulamentelor(CEE) nr833/2004 si987/2009 la calculul pensiei comunitare cum se evidentiaza pensie efectiva(proratizata,proportionalizata) aferenta perioadelor de asigurare realizate in Romania.Anul nasteri 1951.12.28. anul pensionari2012.12.28. Multumesc,astept
raspunsul cu stima kolbaieugen
Cursurile de zi ale scolii profesionale nu este stagiu asimilat.Cred ca faceti o confuzie intre stagiu complet de cotizare si stagiul minim de cotizare.Stagiul complet de cotizare este stagiul la care se imparte nr. de puncte realizate pt. a rezulta punctajul mediu anual.Acest stagiu este in functie de data nasterii.Pentru dv. stagiu complet de cotizare este de 35 ani,iar cel minim de 15 ani.Pensionare pt.limita de varsta la 65 ani daca indepliniti conditia stagiului minim de cotizare de 15 ani.Pensionare anticipata la 60 ani daca indepliniti conditia de stagiu de 43 ani.Pensionare anticipata partiala daca indepliniti conditia de stagiu complet de cotizare de 35 ani.
Pensionarea anticipata
sergel
Sunt nascut la 5/09/1954,am o vechime in cimpul muncii de:36ani,5luni,27zile(calculata de casa de pensii).
va rog respectos sa-mi spuneti,daca am dreptul la ... (vezi toată discuția)