avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 239 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum obtin hotararea de divort pe care sa scrie ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum obtin hotararea de divort pe care sa scrie definitiv si irevocabil?

O sa fiu scurta, pentru ca s-a scris deja mult pe acest subiect, dar eu vreau sa fiu mai bine informata si pentru obtinerea unei hartii, nu cred ca am nevoie de avocat.
Divort din culpa comuna, eu reclamanta, el parat, sentinta civila este comunicata prin posta la data de 12. 12. 2008, judecatoria sector 2. Acum se implinesc cele 30 zile, pe 12. 01. 2009, teoretic nu s-a facut recurs, dar nu am fost sa ma interesez.
Pun urmatoarele intrebari si doresc sa mi se confirme sau sa fiu corectata unde gresesc.
1. Merg la registratura, cu C.I., cu hotararea care a venit prin posta si cu copii xerox dupa ea, atatea cate copii legalizate doresc sa fac. In plus, voi avea la mine timbre judiciare - contravaloarea unui timbru de 2 roni achitata la trezoreria sector 2( sau la CEC?) - atatea cate copii doresc sa fac.
2. Solicit legalizarea hotararii pe care se va aplica stampila cu "definitiv si irevocabil", de catre judecatorul de serviciu. Si asta este tot.
Intrebari:
Trebuie sa ma adresez si cu o cerere in scris catre judecatorul de serviciu, in care solicit toate acestea?
Primul drum trebuie sa-l fac la arhiva si sa solicit dosarul, sa vad daca nu s-a facut apel si cu el sa merg apoi la registratura?
Sa aveti cererea facuta.
Dosarul trebuie dus de la arhiva la registratura.
Mai inainte mergeti la arhiva.
Pentru a avea hotararea cu mentiunea definitiva si irevocabila aveti nevoie de urmatoarele:
-cerere investire a hotararii cu mentiunea definitiva si irevocabila- o adresati Judecatoriei care a emis hotararea
-timbru judiciar de 0,3 lei
-taxa de timbru de 2 lei-pentru legalizare plus taxa de timbru de 4 lei pentru investirea propriu-zisa, respectiv mentiunea definitiva si irevocabila-taxele de timbru se achita la Administratia Financiara
-copie sentinta
Puteti verifica la arhiva daca a fost inregistrat apel la numarul dumneavoastra de dosar.
Atentie, puteti solicita mai multe copii legalizate ale sentintei insa numai una cu mentiunea definitiva si irevocabila.
Ultima modificare: Duminică, 11 Ianuarie 2009
Cristina Toda Cabinet de Avocat, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte necesare elibarerare hotarare de divort definitiva saaa saaa Buna ziua, Am avut si eu divortul la judecatoria sect 6 iar acum as avea nevoie de hotarea de divort definitiva. Imi puteti spune ce acte imi sunt necesare ... (vezi toată discuția)
Am castigat recursul! cum obtin copia dupa hotarare? chitzul chitzul Am castigat recursul pentru amenda de la politia rutiera. De la Informatii Sectia ix am fost plimbat la registratura, de acolo la arhiva, la arhiva m-au trimis ... (vezi toată discuția)
Original titlu executoriu oti oti Cum pot obtine originalul unei hotarari judecatoresti avand in vedere ca imi este necesara in procedura executarii silite si nu am investi hotararea t cu ... (vezi toată discuția)