avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Vanzatoare, dar fara curs de calificare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Vanzatoare, dar fara curs de calificare

Pot sa angajez pe cineva pe post de vanzatoare, cod COR 522101, chiar daca nu are vreun curs de calificare pentru aceasta functie?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:14, 25 Aprilie 2013
Puteti,dar atentie daca este vanzator pt.domeniul alimentar-alimentatie publica, va trebui sa urmeze oblgatoriu un curs de notiuni de igiena.
Ultima modificare: Luni, 16 Iulie 2012
ContSters136493, utilizator
OG 99/2000
" Art. 5. - (1) Orice exerciţiu comercial se desfăşoară numai de către comercianţi autorizaţi în condiţiile legii.
(2) Exercitarea de activităţi comerciale cu produse din sectorul alimentar şi de alimentaţie publică necesită cunoştinţe de specialitate şi se efectuează cu personal calificat, conform normelor de aplicare a prezentei ordonanţe.
(3) În termen de un an de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe, personalul angajat în efectuarea de activităţi comerciale cu produse din sectorul alimentar şi de alimentaţie publică va trebui să îndeplinească una dintre următoarele cerinţe profesionale:
a) să fi absolvit un curs de specialitate pentru comercializarea produselor alimentare şi/sau de alimentaţie publică, organizat conform legislaţiei în vigoare;
b) să fi desfăşurat cel puţin 2 ani de activitate profesională de comercializare de produse alimentare şi/sau de alimentaţie publică şi să fi absolvit un curs de noţiuni fundamentale de igienă, organizat în conformitate cu dispoziţiile legale în vigoare.


Conform Ordinului nr. 976 din 16 decembrie 1998 pentru aprobarea Normelor de igiena privind productia, prelucrarea, depozitarea, pastrarea, transportul si desfacerea alimentelor, publicat în: Monitorul Oficial nr. 268 din 11 iunie 1999
art. 88
Toate persoanele care lucreaza la manipularea, prelucrarea, transportul, servirea si la
desfacerea alimentelor sunt obligate sa îsi însuseasca si sa îsi reîmprospateze cunostintele
de igiena alimentelor, necesare în activitatea lor.
og 99 citat de dvs. mentioneaza persoana calificata deci de udne reiese calificarea?doa cu curs de vanzatoare?sau e suficient sa aiba doar studii medii?
Cititi lit.a si b din textul de lege mai sus mentionat si va dati seama singur de unde reiese calificarea ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cursuri -notiuni fundamentale de igiena calin cristiana calin cristiana Persoana care a absolvit aceste cursuri poate lucra in comert ca si vanzator produse alimentare sau sunt necesare alte cursuri de calificare?Conform carei ... (vezi toată discuția)
Vanzator magazin mixt adinaoancea22 adinaoancea22 Buna ziua, Vreau sa-mi infiintez un SRL - magazin mixt(alimente, detergenti, etc) Legea imi da dreptul de a vinde in magazinul meu(produse alimentare, ... (vezi toată discuția)
Curs de igiena- registrul comertului - onrc Albert Kurtyan Albert Kurtyan Are cineva adresa trimisa de ONRC catre Registrul Comertului privitor la obligativitatea prezentarii dovezii cursului de igiena la infiintarea IF/PFA/II ? (vezi toată discuția)