avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Curs de igiena- Registrul Comertului - ONRC
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Curs de igiena- Registrul Comertului - ONRC

Are cineva adresa trimisa de ONRC catre Registrul Comertului privitor la obligativitatea prezentarii dovezii cursului de igiena la infiintarea IF/PFA/II ?
Cel mai recent răspuns: Albert Kurtyan , Consilier juridic 09:16, 10 Aprilie 2010
Obligativitatea este prevazuta in OG 99/2000
" Art. 5. - (1) Orice exerciţiu comercial se desfăşoară numai de către comercianţi autorizaţi în condiţiile legii.
(2) Exercitarea de activităţi comerciale cu produse din sectorul alimentar şi de alimentaţie publică necesită cunoştinţe de specialitate şi se efectuează cu personal calificat, conform normelor de aplicare a prezentei ordonanţe.
(3) În termen de un an de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe, personalul angajat în efectuarea de activităţi comerciale cu produse din sectorul alimentar şi de alimentaţie publică va trebui să îndeplinească una dintre următoarele cerinţe profesionale:
a) să fi absolvit un curs de specialitate pentru comercializarea produselor alimentare şi/sau de alimentaţie publică, organizat conform legislaţiei în vigoare;
b) să fi desfăşurat cel puţin 2 ani de activitate profesională de comercializare de produse alimentare şi/sau de alimentaţie publică şi să fi absolvit un curs de noţiuni fundamentale de igienă, organizat în conformitate cu dispoziţiile legale în vigoare.
Scuze, dar eu nu asta am intrebat. Esti, cum se zice :offtopic:

Alberto Kurtyan

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzatoare, dar fara curs de calificare Ihesselink Ihesselink Pot sa angajez pe cineva pe post de vanzatoare, cod COR 522101, chiar daca nu are vreun curs de calificare pentru aceasta functie? (vezi toată discuția)
Automate de cafea gege_vali gege_vali am cateva aparate de cafea,vreau sa ma inregistrez la registrul comertului si nu stiu care este activitatea principala.ma poate ajuta cineva?am vazut codurile ... (vezi toată discuția)
Cursuri -notiuni fundamentale de igiena calin cristiana calin cristiana Persoana care a absolvit aceste cursuri poate lucra in comert ca si vanzator produse alimentare sau sunt necesare alte cursuri de calificare?Conform carei ... (vezi toată discuția)