avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale vanzator magazin mixt
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

vanzator magazin mixt

Buna ziua,

Vreau sa-mi infiintez un SRL - magazin mixt(alimente, detergenti, etc)
Legea imi da dreptul de a vinde in magazinul meu(produse alimentare, detergenti, etc) in conditiile in care eu nu am cursuri de vanzator? Sunt obligata sa-mi angajez
vanzator?

va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Bibike , utilizator 16:35, 30 Martie 2010
Puteti sa faceti ceea ce doriti si nu este obligatoriu nici sa faceti cursuri, nci sa va angajati un alt vanzator daca nu doriti.
Sunt atatia patroni de mici afaceri familiale care vand in propriile magazine! Legea va permite acest lucru si , in cazul unei afaceri mici cum este a dvs , este recomandat , in acest fel avand controlul stocurilor si neavand surprize neplacute cu vanzatorii care fura din gestiune!B-)

In primul rand multumesc foarte mult pt. raspunsuri.
Pt. ca am gasit OG 99/2000 - art.5, va rog sa-mi spuneti daca este valabil si in cazul unui asociat SRL-magazin mixt care vinde in propriul magazin si produse alimentare.
Citez in continuare articolul respectiv: OG 99/2000
" Art. 5. - (1) Orice exerciţiu comercial se desfăşoară numai de către comercianţi autorizaţi în condiţiile legii.
(2) Exercitarea de activităţi comerciale cu produse din sectorul alimentar şi de alimentaţie publică necesită cunoştinţe de specialitate şi se efectuează cu personal calificat, conform normelor de aplicare a prezentei ordonanţe.
(3) În termen de un an de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe, personalul angajat în efectuarea de activităţi comerciale cu produse din sectorul alimentar şi de alimentaţie publică va trebui să îndeplinească una dintre următoarele cerinţe profesionale:
a) să fi absolvit un curs de specialitate pentru comercializarea produselor alimentare şi/sau de alimentaţie publică, organizat conform legislaţiei în vigoare;
b) să fi desfăşurat cel puţin 2 ani de activitate profesională de comercializare de produse alimentare şi/sau de alimentaţie publică şi să fi absolvit un curs de noţiuni fundamentale de igienă, organizat în conformitate cu dispoziţiile legale în vigoare. "
Nu e cazul la tine Uita-te la definitiile privind sectorul alimentatie publica
Bafta!
Ultima modificare: Duminică, 28 Martie 2010
Mihail Cazacioc, Consilier juridic
De personal calificat nu am auzit la nici un control, dar referitor la cursul de "Notiuni fundamentale de igiena" iti spun din proprie experienta ca este obligatoriu !

Alte discuții în legătură

Cursuri -notiuni fundamentale de igiena calin cristiana calin cristiana Persoana care a absolvit aceste cursuri poate lucra in comert ca si vanzator produse alimentare sau sunt necesare alte cursuri de calificare?Conform carei ... (vezi toată discuția)
Contract individual de munca niko79 niko79 Buna ziua! Imi puteti spune ce studii sunt necesare pentru functia de vanzatoare? Dar lucrator comercial? (comert cu amanuntul prod. nealimentare) si unde pot ... (vezi toată discuția)
Vanzatoare, dar fara curs de calificare Ihesselink Ihesselink Pot sa angajez pe cineva pe post de vanzatoare, cod COR 522101, chiar daca nu are vreun curs de calificare pentru aceasta functie? (vezi toată discuția)