Sunt administrator la firma Sc xxx Srl inregistrata in Romania, platitoare de TVA, aceasta firma urmeaza sa cumpere din alta tara UE masini pe firma, dupa care urmeaza sa le vanda in tara dar nu mai plateste TVA-ul la stat sau ceva de genu, nu prea inteleg exact cum functioneaza sistemul, pana face o gaura in buget destul de mare, iar in final nu stiu ce se intampla. Am doar o intrebare, eu ca si administrator pot sa patesc ceva?
Administratorul este socotit ca fiind organ de conducere in societate, alaturi de asociati. Orice neregula constatata de organele in drept (fisc, garda financiara, politie etc.) se va rasfrange asupra organelor de conducere ale societatii care vor fi trase la raspundere contraventionala sau penala. Spre exemplu, a se vedea art. 27 din Codul de procedura fiscala - raspunderea in solidar cu societatea, a se vedea art. 138 din legea nr. 85 / 2006, legea nr. 241 / 2005 privind evaziunea fiscala, a se vedea dispozitiile art. 197 si urmatoarele din legea nr. 31 / 1990, etc.