avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1109 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Ce sanctiuni pot sa primesc ca administrator firma?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Ce sanctiuni pot sa primesc ca administrator firma?

Sunt administrator la firma Sc xxx Srl inregistrata in Romania, platitoare de TVA, aceasta firma urmeaza sa cumpere din alta tara UE masini pe firma, dupa care urmeaza sa le vanda in tara dar nu mai plateste TVA-ul la stat sau ceva de genu, nu prea inteleg exact cum functioneaza sistemul, pana face o gaura in buget destul de mare, iar in final nu stiu ce se intampla. Am doar o intrebare, eu ca si administrator pot sa patesc ceva?
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 11:10, 16 Iulie 2012
Administratorul este socotit ca fiind organ de conducere in societate, alaturi de asociati. Orice neregula constatata de organele in drept (fisc, garda financiara, politie etc.) se va rasfrange asupra organelor de conducere ale societatii care vor fi trase la raspundere contraventionala sau penala. Spre exemplu, a se vedea art. 27 din Codul de procedura fiscala - raspunderea in solidar cu societatea, a se vedea art. 138 din legea nr. 85 / 2006, legea nr. 241 / 2005 privind evaziunea fiscala, a se vedea dispozitiile art. 197 si urmatoarele din legea nr. 31 / 1990, etc.
Ultima modificare: Luni, 16 Iulie 2012
Lucian Huzum, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insolvabilitate ContSters280612 ContSters280612 Buna ziua, as dori sa stiu daca ANAF poate cere intrarea in insolvabilitate a unui s.r.l. pentru o datorie de 23.000 lei. Multumesc. (vezi toată discuția)
Complicitate la evaziune fiscala jonjon jonjon complicitate la evaziune fiscala daca nu sunt administrator nici alta functie in firma e posibil ? (vezi toată discuția)
Citatie suspect evaziune fiscala JustinV JustinV Buna seara, Am primit un A4 in posta intitulat Citatie privind Dosar Evaziune Fiscala. Urmeaza sa ma prezint in 2 zile la Serviciul de Investigare ... (vezi toată discuția)