avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie in timpul concediului de odihna...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie in timpul concediului de odihna...

Sint in concediu de odihna ,vreau sa imi depun demisia si deoarece am depasit numarul de zile de concediu la care aveam dreptul as dori sa stiu daca si in ce conditii il pot intrerupe ,sau daca survine automat de la data depunerii demisiei ?
Multumesc foarte mult..!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:01, 17 Iulie 2012
Intr-adevar, asa este .. nu exista o solutie in acest sens prevazuta in legislatia muncii ...parerea mea este ca in aceste situatii , demisia incepe sa-si produca efecte de la data luarii la cunostinta de catre angajator , avand in vedere ca preavizul se poate suprapune cu CO.

Si dumneavoastra puteti solicita intreruperta concediului de odihna pentru a va putea depune demisia
Art. 151din codul muncii republicat
(1) Concediul de odihna poate fi intrerupt, la cererea salariatului, pentru motive obiective.
(2) Angajatorul poate rechema salariatul din concediul de odihna in caz de forta majora sau pentru interese urgente care impun prezenta salariatului la locul de munca. In acest caz angajatorul are obligatia de a suporta toate cheltuielile salariatului si ale familiei sale, necesare in vederea revenirii la locul de munca, precum si eventualele prejudicii suferite de acesta ca urmare a intreruperii concediului de odihna.
Credeti ca demisia este un motiv obiectiv de intrerupere a CO? .. intrucat legea nu stabileste in mod concret care sunt motivele obiective la care face referire art.151 alin.1 C.mun.

Tocmai aici e "buba"...crerea de incetare sau suspendare a CO la initiativa angajatului este suspus aprobarii angajatorului in masura in care este anterior avizat de demisie ..si atunci "nu vrea sa aprobe din rea vointa sau nu " prelungind astfel preavizul dupa efectuarea CO pentru a sicana cumva deja fostul angajat ...fiindca in mod normal la inaintarea demisiei concediul ar trebuie sa se suspende automat pe motivul declarat de angajat prin demisie si e un motiv ..f plauzibil..solid mai ales daca si-a depasit numarul de zile de CO maxim acordat raportat la numarul de zile efectiv lucrate,pentru a evita datoriiile fostului angajat fata de angajator.
Intr-adevar, Codul Muncii nu prevede obligativitatea aprobarii unei astfel de cereri lasand la latitudinea angajatorului de a decide daca este sau nu de acord cu solicitarea salariatului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna in preaviz emine emine Buna ziua, Lucrez la o firma ca operator prelucrare date si vreau sa imi dau demisia Conform contractului actual trebuie sa stau in preaviz 15 zile ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihnă și preaviz adrian-alex adrian-alex Bună ziua, Am următoarea situație. În data de 16 noiembrie am depus o cerere de efectuare a concediului de odihnă care a fost aprobată. Din motive ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! cerere de demisie pentru încetare cim în timpul ... Kat1 Kat1 Bună ziua! Cerere de demisie pentru încetare CIM în timpul concediului de odihnă, conform cererii aprobate anterior demisiei. Angajatul argumentează ca a ... (vezi toată discuția)