avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1481 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... acte de mana din '93
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

acte de mana din '93

Cineva ne-a cultivat o bucata de pamant si am mers la primarie sa vedem ce putem face. Acolo am aflat ca urmasul fostului proprietar a ridicat titlul de proprietate pe acea bucata. Noi avem un act de v-c de mana din '93 si dovezi ca am platit pana in data de azi impozitul pe acea bucata. Putem face ceva? Are rost sau nu, asa cum ne-au spus cei de la registrul agricol, ca daca nu e legalizat nu avem ce face?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 14:50, 17 Iulie 2012
Singura varianta care o aveti este sa introduceti o actiune in instanta contra mostenitorilor persoanei care v-a facut chitanta de mana, pentru pronuntarea unei hotarari care sa tina loc de act de vanzare-cumparare.
Care sunt sansele de castig? caci sunt probabil destule cheltuieli
Sansele de castig nu pot fi apreciate decat vazand actele si evaluand situatia de fapt. Apoi, aprecierea instantei nu o poate estima nimeni. De principiu, sanse sunt.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire stefannicusoradrian198010 stefannicusoradrian198010 Mama a primit de la tatal meu in anul 1991 2 h de pamant pe o chitanta de mana,zicandui ca il da pt copil.Mentionez ca ei erau despartiti,desi nu au fost ... (vezi toată discuția)
Teren achizitionat cu chitanta de mana ingereasa ingereasa Buna, Am si eu o intrebare, avand in vedere ca ma consider nedreptatita de minunatul stat roman..... In \'93, sotul meu a achizitionat un teren pe baza ... (vezi toată discuția)
Valabilitatea actului de mana cristinacazan cristinacazan buna ziua!am cumparat impreuna cu sotul meu o suprafata de pamant acum 9 ani,in prezenta unor martori.persoana care ne-a vandut terenul nu avea titlul de ... (vezi toată discuția)